Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με την ΕΕ για τον τομέα της γεωργίας

tags :
Kudlow (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με την ΕΕ για τον τομέα της γεωργίας
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί «μία πολυεπίπεδη διαδικασία» ώστε να εξεταστούν όλοι οι διαφορετικοί τομείς
Την ανάγκη να ξεκινήσουν «άμεσα» οι διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για αγροτικά και ενεργειακά προϊόντα εξέφρασε ο επικεφαλής σύμβουλος οικονομικών του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, υποσχόμενος μία «πραγματική συναλλαγή» η οποία θα αυξήσει τις πωλήσεις σπόρων σόγιας, βόειου κρέατος και υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, τονίζοντας ότι «θα δημιουργήσουμε μία πολυεπίπεδη διαδικασία για να εξετάσουμε όλους τους διαφορετικούς τομείς».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι συζητήσεις για τον τομέα της γεωργίας θα αποτελέσουν μέρος των διμερών συνομιλιών, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη θέση των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία ο σχετικός τομέα θα μείνει εκτός του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν το τέλος της εμπορικής διαμάχης που είχε ξεσπάσει κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αύξηση των εισαγωγών βοείου κρέτατος, ενώ δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν την αγορά των αμερικανικών σπόρων σόγιας.
Ωστόσο, η πλευρά των Βρυξελλών τόνισε ότι ο ευρύτερος τομέας της γεωργόας δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στις εκκρεμούσες συνομιλίες, μία άποψη που δε βρίσκει σύμφωνο τον Larry Kudlow.
«Στο τελικό έγγραφο που υπογράφηκε και από τις δύο πλευρές, συζητήσαμε για το άνοιγμα αγορών προς τους αγρότες και τους εργαζόμενους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αμερικανού αξιωματούχου στο δίκτυο CBS, ενώ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.
«Το μόνο που θα πω είναι ότι η ιστορία της ΕΕ προχωράει πολύ γρήγορα, και νομίζω ότι αυτό τοποθετεί την Κίνα σε πολύ δύσκολη θέση», καταλήγει ο επικεφαλής σύμβουλος οικονομικών του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης