Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Συγκεντρώνονται σύννεφα για καταιγίδα στην αγορά - Μην επαναπαύεστε

tags :
Citigroup: Συγκεντρώνονται σύννεφα για καταιγίδα στην αγορά - Μην επαναπαύεστε
Η Citigroup αμφισβητεί την ανάκαμψη της αγοράς από τα χαμηλά της Άνοιξης
Σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές απηύθυνε η Citigroup υποστηρίζοντας ότι τα πρόσφατα ράλι στις αγορές δεν είναι δικαιολογημένα -καθώς τα γεωπολιτικά ρίσκα παραμένουν αμετάβλητα- και γι' αυτό οι επενδυτές δεν θα πρέπει να επαναπαύονται.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Mark Schofield, ενώ τα παγκόσμια χρηματιστήρια έχουν σημειώσει ράλι από τον Μάρτιο και μετά, οι κίνδυνοι που προκάλεσαν επενδυτική ανησυχία νωρίτερα δεν έχουν περιοριστεί και ότι η αυστηρότητα νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να βγάλουν εκτός κούρσας τις αγορές.
«Μπορεί η χαλάρωση των εμπορικών εντάσεων και η αντίδραση της Κίνας να καθησυχάζουν τους επενδυτές, αλλά η πορεία της αγοράς παρουσιάζει χαρακτηριστικά αγέλης» επισημαίνει ο Schofield.
Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να δέχεται ώθηση από τη χαλαρή πολιτική και τα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά αυτοί οι "οδηγοί" αποτυγχάνουν.
Εν τω μεταξύ συγκεντρώνονται σύννεφα για καταιγίδα» τονίζει ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι αφού υποχώρησε σε χαμηλό έτους στις αρχές Απριλίου, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά σχεδόν 10% και βρίσκονται κοντά στο ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 8% κατά την ίδια περίοδο.
Αλλά οι πρόσφατες αλλαγές «δεν δικαιολογούν πλήρως τις τελευταίες διακυμάνσεις» επισημαίνει ο Schofield.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης