Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street - Απώλειες 1,3% για Nasdaq - Βουτιά για Facebook, Netflix

tags :
Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street - Απώλειες 1,3% για Nasdaq - Βουτιά για Facebook, Netflix
Η τεχνολογία στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων
Σε πτωτική πορεία κινήθηκε η Wall Street, με τις μετοχές υψηλής τεχνολογία να συμπαρασύρουν το σύνολο της αγοράς και τον δείκτη τεχνολογίας Nasdaq να εμφανίζει τις ισχυρότερες απώλειες.
Ο τεχνολογικός δείκτης αποδυναμώθηκε 1,3% για να διαμορφωθεί στις 7.630 μονάδες, με τις μετοχές των Facebook και Netflix να εμφανίζουν «βουτιά» 2,1% και 5,6% αντίστοιχα.
Στο 2,2% οι απώλειες για την Amazon και στο 1,8% για την Alphabet.
Η τεχνολογία κατόρθωσε να οδηγήσει χαμηλότερα τόσο τον Dow Jones όσο και τον S&P 500.



Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones αποδυναμώθηκε 0,5% στις 25.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 0,57% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.802 μονάδων.
Στον αντίποδα ανοδική πορεία ακολούθησε ο δείκτης «φόβου» VIX με κέρδη άνω του 9% στις 14,2 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρευστοποιήσεις στην τεχνολογία ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη (26/7) μετά την ανακοίνωση των μεγεθών τριμήνου του Facebook, με την εταιρεία να απογοητεύει πλήρως τους επενδυτές και να οδηγούν την μετοχή της 19% χαμηλότερα.



«Δεν μπορείς να μείνεις για πάντα στην κορυφή», τονίζει ο Kim Forrest, αναλυτής της Fort Pitt Capital, ο οποίος προσθέτει ότι «έχει καταστεί φανερό ότι οι εταιρείες, όπως το Facebook, θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο επιχειρηματικό τους μοντέλο προκειμένου να παραμείνουνη κερδοφόρες και έτσι να ικανοποιήσουν και του επενδυτές».
Αρνητική επίδραση είχε στους επενδυτές και δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι από Καναδά, ΕΕ, Ιαπωνία, Μεξικό και Ν. Κορέα θα έχουν συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν εάν μπορεί να υπάρξει συντονισμένη «απάντηση» στους δασμούς πυ ανακοίνωσε ο Trump αναφορικά με τις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.



«Η αγορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεταπτώσεις.
Αυτοί οι δασμοί κάποια στιγμή θα πλήξουν τον καταναλωτή.
Μόλις αυτό συμβεί, τότε θα δούμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη να βυθίζεται», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της Spartan Capital Securities.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονες διακυμάνσεις σημειώνει στη μετοχή της Caterpillar, η οποία έφθασε να ενισχύεται άνω του 2%, ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως και 1% και τελικά έκλεισε με απώλειες 2%.
Η εταιρεία ανακοίνωσε μεγέθη β’ τριμήνου πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τόσο σε ό,τι αφορά τα κέρδη όσο και τα έσοδα, ενώ ταυτόχρονα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της στο σύνολο του 2018.
Η εταιρεία αναβάθμισε την εκτίμησή της για τα κέρδη της στο σύνολο του 2018 μεταξύ 11 και 12 δολαρίων ανά μετοχή, δηλαδή κατά 75 σεντς σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της.
Παράλληλα είχε κέρδη β’ τριμήνου 2,97 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στα 2,73 δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών έφθασε στα 14,01 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα φθάσει στα 13,89 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης