Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμαρχος Ραφήνας: Στήνεται σκηνικό προστασίας των υπευθύνων - Αποκαλύψεις για τις στιγμές της τραγωδίας

tags :
Δήμαρχος Ραφήνας: Στήνεται σκηνικό προστασίας των υπευθύνων - Αποκαλύψεις για τις στιγμές της τραγωδίας
Δήμαρχος Ραφήνας: Στήνεται σκηνικό προστασίας των υπευθύνων - Αποκαλύψεις για τις στιγμές της τραγωδίας
Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε ο Βαγγέλης Μπουρνούς, λίγο μετά την κατάθεση που έδωσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Ραφήνας, από την πεντάωρη κατάθεσή του «διαπίστωσα ότι υπάρχει σκηνικό συγκάλυψης των πραγματικά υπεύθυνων». Ο Β.Μπουρνούς χωρίς να κατονομάσει, είπε ότι οι ευθύνες ανήκουν σε εκείνους που «άφησαν τον κόσμο να καεί».
«Κανένας δεν πλησίασε, κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε μέσα. Τα αυτοκίνητα κάηκαν κι εγώ τα μάζεψα και από το δικό μου Δήμο και από το Δήμο Μαραθώνα», δήλωσε σχετικά και κληθείς να απαντήσει στο ποιον θα προστατέψει το σκηνικό που καταγγέλλει, απάντησε:
«Δεν γνωρίζω ποιος στήνει το σκηνικό, αλλά στήνεται για να προστατευτούν οι υπεύθυνοι» και αποποιήθηκε πάσας ευθύνης λέγοντας ότι, «ο Δήμος δε φέρει κανένα βάρος» και εξηγώντας ότι ο Δήμος Ραφήνας διαθέτει πέντε πυροσβεστικά οχήματα – τα οποία ήταν εκεί την περασμένη Δευτέρα – και αναφέρθηκε σε σειρά διακρίσεων που έχει λάβει.
Επανερχόμενος στο φλέγον ζήτημα της εκκένωσης των πληγεισών περιοχών την ώρα της φωτιάς, είπε ότι «φταίνε αυτοί που ήταν ανεπαρκής εκείνο τη στιγμή. Σε εμάς δε δόθηκε καμία σύσταση για εκκένωση» και ερωτηθείς απάντησε ότι «σαφέστατα» επιχειρείται να αποδοθούν ευθύνες στον ίδιο.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, σχετικά και στη δήλωση του Νίκου Τόσκα ότι ενημερώθηκε εκείνη τη στιγμή ο Δήμος, διαψεύδοντάς τον και λέγοντας ότι «αυτό είναι ψέμα».
Όπως εξήγησε ο Β.Μπουρνούς, «ο πρώτος άνθρωπος που πήρα στις 16:40 ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου, που έλειπε και μου είπε να επικοινωνήσω με κάποιον άλλον ή άλλη, που μου είπε ότι αρμόδιος είναι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής που είναι στο σημείο».
«Ήμουν πίσω από το μέτωπο, αυτοί που μπορούν να πλησιάσουν είναι οι πυροσβέστες, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πίσω, δεν έχουμε εικόνα για τη φωτιά. Ο άνεμος οδηγούσε τη φωτιά προς το Διόνυσο», απάντησε ερωτηθείς γιατί δεν πήρε την πρωτοβουλία να εκκενώσει την περιοχή και τόνισε ότι, «δεν είχα αρμοδιότητα για την εντολή εκκένωσης. Θα έβγαιναν και θα έλεγαν ότι αναρμοδίως έδωσα εντολή εκκένωσης».
Αναφερόμενος στην τραγική μέρα, είπε ότι «κάποια στιγμή γύρισε η φωτιά ανάποδα και επικράτησε πανικός. Η φωτιά έτρεχε πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα».
Τέλος, κάνοντας εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική φωτιά έκανε λόγο για «120 νεκρούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης