Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει η Β. Κορέα; - Κατασκευάζει έναν ή δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Επιμένει η Β. Κορέα; - Κατασκευάζει έναν ή δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους
Ενδείξεις για την κατασκευή τους έχουν εντοπίσει οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπίας
Έναν ή δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), οι κινητήρες των οποίων χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα φαίνεται να κατασκευάζει η Βόρεια Κορέα.
Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι πύραυλοι φέρεται να κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο όπου παρήχθησαν οι πρώτοι πύραυλοι που θεωρείται πως διαθέτουν βεληνεκές που τους επιτρέπει να πλήξουν την ενδοχώρα των ΗΠΑ,.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν καταγράψει ενδείξεις για την κατασκευή αυτών των πυραύλων σε μια μεγάλη εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης στη Sanumdong, ένα προάστιο της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ.
Τα ευρήματα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προστίθενται σε μια σειρά ενδείξεων πως η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τη δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις της για την παραγωγή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων παρά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα, οι οποίες αποβλέπουν στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης