Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις σοβαρές καταγγελίες για πλαστογραφία εμμένει ο Μπουρνούς: Δεν έλαβα ποτέ εντολή εκκένωσης

tags :
Στις σοβαρές καταγγελίες για πλαστογραφία εμμένει ο Μπουρνούς: Δεν έλαβα ποτέ εντολή εκκένωσης
Από την πρώτη στιγμή γνώριζα για νεκρούς, ήμουν δύο ώρες στο φλεγόμενο Μάτι είπε ο δήμαρχος Ραφήνας
Την πρόθεση του να καταθέσει μηνύσεις εξέφρασε ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε λάβει προφορική εντολή εκκένωσης του οικισμού κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μπουρνούς υπογράμμισε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.
Επικαλούμενος το νόμο, επανέλαβε ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια» και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο».
«Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες.
Όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς» είπε ο κ.Μπουρνούς, ο οποίος ξεκαθάρισε, ότι «κανένα κυβερνητικό στέλεχος δε με πήρε να μου πει να συγκαλύψω».
Κληθείς να απαντήσει στο πότε γνώριζε ο ίδιος για τους νεκρούς, απάντησε ότι «ήξερε από την πρώτη στιγμή», αφού ήταν εγκλωβισμένος για δύο ώρες στο φλεγόμενο Μάτι.
«Όταν η φωτιά πέρασε στο Μάτι, οι πυροσβέστες πήγαν και άραξαν στην ασφάλεια και εγώ πήγα μέσα κι έβλεπα τον κόσμο να καίγεται.
Τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας έσωσαν πολύ κόσμο στο Κόκκινο Λιμανάκι», σημείωσε ο κ.Μπουρνούς, τονίζοντας ότι δεν ξέρει αν η Αστυνομία γνώριζε, καθώς δεν επιχειρούσε στο σημείο.
Ωστόσο, επανέλαβε τα πυρά του κατά της Πυροσβεστικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε η μπογιά των πυροσβεστικών δε χάλασε».
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Μπουρνούς κατήγγειλε ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο , όπως είπε, δεν συνεδρίασε ποτέ.
Στο ίδιο πλαστό έγγραφο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που υποστηρίζει πως δεν έγινε ποτέ, συμμετείχε τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.
Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μπουρνούς διαψεύδει τα παραπάνω, τονίζοντας πως «αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή» και αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης