Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Αγροτικών Ασφαλίσεων

tags :
ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Αγροτικών Ασφαλίσεων
Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα «Αγροτικές Ασφαλίσεις – Αναγκαιότητα, Τάσεις, Περιεχόμενο και Προοπτικές».
Ο πρωτογενής τομέας και οι συνιστώσες του (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία) αποτελούσαν ιστορικά, και εξακολουθούν να αποτελούν, σημαντικό μέρος της Ελληνικής Οικονομίας και, επίσης, παράγοντα στρατηγικού ενδιαφέροντος της μελλοντικής ανάπτυξής της. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι ευρύτερες τεχνολογικές εξελίξεις αφήνουν το θετικό «αποτύπωμά» τους στις λειτουργίες και στο παραγωγικό αποτέλεσμα του πρωτογενούς τομέως, ενώ εγγυώνται ακόμη καλύτερες αναπτυξιακές προοπτικές.
Όμως, οι κίνδυνοι που τον απειλούν παραμένουν υψηλοί και μάλιστα τον καθιστούν ευάλωτο σε φυσικά και καιρικά φαινόμενα μεγάλης έντασης και έκτασης, καθώς και στις παρενέργειές τους.
Οι εν λόγω κίνδυνοι (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις και παγετός κ.λπ.) καθίστανται ολοένα και πιο ορατοί και συχνά επαναλαμβανόμενοι, αφού η κλιματική αλλαγή τους επιτείνει και καθιστά τις επιπτώσεις τους ανυπολόγιστες.
Επομένως, οι Ασφαλίσεις κατά κινδύνων, που απειλούν την Αγροτική παραγωγή και ευρύτερα την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, αποτελούν πια μεγάλη αναγκαιότητα και χρειάζεται να εισέλθουν ακόμη πιο πολύ στο «ρεπερτόριο» των Ασφαλιστικών Εταιριών και της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αγροτικών Ασφαλίσεων, διάρκειας οκτώ εκπαιδευτικών ωρών, αναπτύσσει τους προαναφερόμενους κινδύνους σε βάθος, αναλύει τις επιπτώσεις τους στην παραγωγή, στο εισόδημα και στην περιουσία των απασχολούμενων, παρουσιάζει τη δομή και το περιεχόμενο των αγροτικών ασφαλιστικών προϊόντων και προτείνει τρόπους σωστής και πειστικής προσέγγισης των δυνητικών πελατών αγροτικών ασφαλίσεων, υψηλού ενδιαφέροντος.  

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου έχουν ως εξής:
 
     Ο Πρωτογενής Τομέας και οι Συνιστώσες του
     Είδη Κινδύνων
     Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνων
     Ασφάλιση και Αντασφάλιση
     Συστήματα Αγροτικής Ασφάλισης
     Ορισμοί και Έννοιες - Καταστροφή, Κρίση, Συμφορά
     Πλεονεκτήματα της Αγροτικής Ασφάλισης
     Λειτουργία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
     Θεμελιώδη Μεγέθη της Ελληνικής Γεωργίας     
     Συμβολαιακή Γεωργία
     Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας
     Η Οργάνωση της Αλυσίδας Τροφίμων στη Γεωργία    
     Χαρακτηριστικά των Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
     Αγροτική Ασφάλιση στην Ελλάδα
     Ο Ρόλος του Δημόσιου Τομέα και Ακάλυπτες Περιοχές
     Αντικείμενα Ασφάλισης
     Φυτική Παραγωγή
     Ζωικό Κεφάλαιο
     Υδατοκαλλιέργειες
     Ασφαλιστικοί Κίνδυνοι
     Παράγοντες που Επηρεάζουν την Τιμολόγηση
     Προϋποθέσεις για την Ανάληψη του Κινδύνου
     Ευκαιρίες Πωλήσεων, Ανάπτυξη Επιχειρηματολογίας Πωλήσεων, Τεχνικές Συμβουλευτικών Πωλήσεων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των Αγροτικών Ασφαλίσεων, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας Αγροτικών Ασφαλίσεων, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο αυτών των ασφαλίσεων και των δυνατοτήτων πώλησής τους.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε:
•    Διοικητικά στελέχη ασφαλιστικών εταιριών και εταιριών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να αποκτήσουν ή να ισχυροποιήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στις Αγροτικές Ασφαλίσεις.
•    Στελέχη των Τομέων Underwriting, που επιθυμούν να διευρύνουν ή να εξειδικεύσουν την τεχνογνωσία τους στην αξιολόγηση σχετικών κινδύνων.
•    Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Management, Product Development και Product Engineering, που επιθυμούν να γνωρίσουν ενδελεχώς τις καλύψεις και τα χαρακτηριστικά των Αγροτικών Ασφαλίσεων.
•    Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων, Unit Managers, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων), που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά αγροτικών ασφαλίσεων και να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες πωλήσεων, κατά τρόπο συστηματικό και με «όχημα» την απόκτηση υψηλής τεχνογνωσίας και εμπεριστατωμένης επιχειρηματολογίας.
•    Στελέχη τραπεζών, που χειρίζονται ασφαλιστικά θέματα και θέματα δανείων σε επιχειρήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
•    Επαγγελματίες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως δικηγόρους και πραγματογνώμονες, που οι εργασίες τους συσχετίζονται με το περιβάλλον του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
•    Αγρότες και επιχειρηματίες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχει τους ακόλουθους κύριους στόχους χρηστικής ενίσχυσης της τεχνογνωσίας των συμμετεχόντων:
•    Κατανόηση της λειτουργίας του Αγροτικού Τομέως, της οργάνωσής του και των κινδύνων που τον απειλούν.
•    Εξοικείωση με τα εργαλεία διαχείρισης των κινδύνων και τις μορφές συστημάτων Αγροτικών Ασφαλίσεων.
•    Εμπλουτισμός εμπειριών και εμβάθυνση γνώσεων στις έννοιες και αρχές που διέπουν τις  Αγροτικές Ασφαλίσεις.
•    Απόκτηση συστηματικής τεχνογνωσίας αξιολόγησης και ανάληψης ασφαλιστικών κινδύνων του αγροτικού τομέως της οικονομίας.
•    Ενδυνάμωση των δυνατοτήτων ανάπτυξης τεκμηριωμένης θεματολογίας υπέρ των Αγροτικών Ασφαλίσεων, προς τον σκοπό της αποτελεσματικής προβολής, προώθησης και πώλησής τους.
Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.

Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο κ. Νίκος Κοντοβουνήσιος,  εμπειρότατο στέλεχος της Ασφαλιστικής Αγοράς, με σημαντικές παραστάσεις στην αξιολόγηση ειδικών ασφαλιστικών κινδύνων και υψηλή εξειδίκευση στην αξιολόγηση και ανάληψη κινδύνων αγροτικών ασφαλίσεων.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στην ασφαλιστική εταιρία Φοίνιξ Γενικές Ασφάλειες της Ελλάδος και έκτοτε έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες ασφαλιστικές, αλλά και μεσιτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάληψη μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, αλλά και ειδικών κινδύνων. Μεταξύ των εταιριών αυτών αναφέρονται, ενδεικτικά, οι Όμιλοι ERGO, Αγροτική Ασφαλιστική και Interamerican. Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων Επιτροπών της Ε.Α.Ε.Ε., όπως ενδεικτικά των Επιτροπών Περιουσίας και Μεταφορών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών.
Προσκεκλημένη Guest Speaker είναι η κα Έφη Κοκορέλη, επικεφαλής του Τομέα Αγροτικών Ασφαλίσεων και Bancassurance του Ομίλου Interamerican, μέλους του Ομίλου Achmea. Η κα Κοκορέλη είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor’s in Banking and Insurance και έχει αποφοιτήσει από το 2ετες πρόγραμμα Ασφαλιστικών Σπουδών του ΕΙΑΣ. Κατά την εργασιακή διαδρομή της στον Όμιλο Interamerican, έχει διέλθει από θέσεις ευθύνης, των Διευθύνσεων Ομαδικών Ασφαλίσεων, Ανάληψης Εμπορικών Κινδύνων, Bancassurance, Πωλήσεων και Αγροτικών Ασφαλίσεων. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρίες – Μέλη ΕΙΑΣ
•    εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
•    πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

Εταιρίες - μη Μέλη ΕΙΑΣ
•    εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
•    πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών):€100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY
•    εξατομικευμένες συμμετοχές: €50
Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Εάν προεγγραφείτε έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, θα έχετε έκπτωση 30% επί των αναγραφομένων διδάκτρων, πλην αυτών της EIAS ALUMNI SOCIETY.
Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) Τετάρτη & Πέμπτη, 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2018, 16:00 – 19:20. Ειδικά για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες φοροεκπίπτουν.

Τώρα και σε περιβάλλον webinar
Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής. Σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) με εγκατεστημένο τον Flash Player. Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.
Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων εταιριών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης