Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τεχεράνη απορρίπτει ως ανάξια την προσφορά του προέδρου Trump για συνομιλίες

tags :
Η Τεχεράνη απορρίπτει ως ανάξια την προσφορά του προέδρου Trump για συνομιλίες
Η Τεχεράνη απορρίπτει ως ανάξια την προσφορά του προέδρου Trump για συνομιλίες
Ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι απέρριψαν σήμερα (31/7) την προσφορά που έκανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump για διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη χωρίς προϋποθέσεις, κάνοντας λόγο για μια ανάξια προσφορά.
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με την ιρανική ηγεσία, χωρίς προϋποθέσεις προκειμένου να συζητήσει τη βελτίωση των σχέσεων.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι η προσφορά του Trump αντικρούει τις ενέργειές του καθώς η Ουάσινκγτον επιβάλει κυρώσεις εις βάρος του Ιράν και ασκεί πιέσεις σε άλλες χώρες να αποφύγουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Οι κυρώσεις και οι πιέσεις είναι το ακριβώς αντίθετο του διαλόγου», τόνισε ο B. Kasemi, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
«Πώς μπορεί ο Trump να αποδείξει στον ιρανικό λαό ότι τα χθεσινοβραδινά του σχόλια εκφράζουν μια αληθινή πρόθεση για διαπραγματεύσεις και δεν ειπώθηκαν για λαϊκίστικους λόγους», πρόσθεσε ο Kasemi.
Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Al Jafary χαρακτήρισε τον Τραμπ ερασιτέχνη πολιτικό, διαμηνύοντας ότι το Ιράν δεν είναι Βόρεια Κορέα για να δεχτεί την προσφορά του για συνομιλίες.
Ο H. Abutalebi, σύμβουλος του Ιρανού προέδρου H. Ruhani, δήλωσε με ανάρτηση του στο twitter ότι ο Trump πρέπει πρώτα να πάρει πίσω την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και να αναστείλει την επιβολή νέων κυρώσεων ενάντια στο Ιράν, πριν την έναρξη οποιοδήποτε συνομιλιών.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η αμερικανική αποχώρηση από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι «παράνομη» και ότι εξαρτάται από την Ευρώπη να διατηρήσει τη συμφωνία-ορόσημο με την Τεχεράνη.
Ο επικεφαλής του στρατηγικού συμβουλίου διεθνών σχέσεων του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη δεν βλέπει καμία αξία στην προσφορά του Τραμπ, την οποία έκανε μία εβδομάδα μετά τις απειλές που εκτόξευσε ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης