Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δασοφύλακες: Η μάχη για την φωτιά στο Μάτι χάθηκε στην Πεντέλη – Υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες

Δασοφύλακες: Η μάχη για την φωτιά στο Μάτι χάθηκε στην Πεντέλη – Υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες
Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων
Την εκτίμηση πως η μάχη για την φωτιά στο Μάτι χάθηκε στην Πεντέλη πριν καν φτάσει στο Νέο Βουτζά διατυπώνουν σε ανακοίνωση τους οι δασοφύλακες, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες για την εθνική αυτή τραγωδία.
Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων.
«Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι τόσο από την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και από την άδικη και αβάσταχτη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών» αναφέρει η ΠΟΔΔΥ, η οποία σχετικά με την απόδοση ευθυνών, αναφέρει πως το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.
«Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις επιχειρησιακές ευθύνες, που κι αυτές υπάρχουν (και θα αποδοθούν πιστεύουμε) μιας και κατά την άποψή μας (που πηγάζουν από χρόνια εμπειρίας στα μέτωπα των πυρκαγιών) θεωρούμε ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν αυτή φτάσει στον Ν. Βουτζά» επισημαίνει η Ομοσπονδία.
Όσο για την περίπτωση της Κινέτας, η ΠΟΔΔΥ αναφέρει ότι 60.000 στρέμματα καμένου πευκοδάσους και ανάμεσά τους και το μοναδικό ελατοδάσος των Γερανείων είναι παρελθόν.
«Αυτό μας θλίβει και μας θυμώνει ταυτόχρονα.
Η Ομοσπονδία Δασοφυλάκων συναισθανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο με προτάσεις και ιδέες συμβάλλοντας έτσι στη χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές.
Δεν θα ξεχάσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης