Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Αναζοπυρώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας - Πτώση 0,5% για DAX

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Αναζοπυρώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας - Πτώση 0,5% για DAX
Κλιμακώνει επικίνδυνα τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump
(upd) Νευρικότητα επικράτησε στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και τη νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,5% στις 12.736 μονάδες.
Στις 7.651 μονάδες έφθασε ο FTSE 100 με πτώση 1,26%.
Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,23% στις 5.498 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 αποδυναμώθηκε 0,44% στις 389 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB 1,69% στις 21.840 μονάδες.



Η γαλλική BNP Paribas
ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά τελικά η μετοχή κινήθηκε κατά 0,4% χαμηλότερα
Ειδικότερα, τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας σημείωσαν οριακή πτώση στα 2,39 δισ. ευρώ, έναντι 2,40 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της BNP Paribas για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενισχύθηκαν κατά +2,5% σε σύγκριση με το 2017, στα 11,21 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τόσο τα κέρδη όσο και τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση στα 2,07 δισ. ευρώ και τα 10,93 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Η Lloyds Banking σημείωσε άνοδο 1,7% αφού ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2018 κατέγραψαν άλμα 23%, στα 3,12 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, τα υποκείμενα κέρδη της Lloyds αυξήθηκαν κατά +7% στα 4,23 δισ. στερλίνες, ενώ τα συνολικά έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% στα 9,47 δισ. στερλίνες.
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα έσοδα ενισχύθηκαν από ένα βελτιωμένο περιθώριο καθαρού επιτοκίου στο 2,93% το οποίο και αναμένει να διατηρήσει κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.
Σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο δείκτης των μετοχών ταξιδίων και αναψυχής καθώς η μετοχή της Air France-KLM ενισχύθηκε κατά 4% ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.
Ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις ήταν αυτός των πρώτων υλών, που σημείωσε  πτώση κατά 1,6%.
Οι τιμές του χαλκού σημειώνουν πτώση, καθώς ο Trump, κλιμακώνει επικίνδυνα τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Trump σκοπεύει να προτείνει να επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί ύψους 25% σε εισαγόμενα αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παράγονται στην Κίνα.
Σημειώνεται πως αρχική πρόθεση, όπως είχε ανακοινώσει στις 10 Ιουλίου ο Trump, ήταν να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί 10% σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.
Η αύξηση του επιπέδου των δασμών στο 25% θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση τον εξελισσόμενο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει πως της εφαρμογής των δασμών θα προηγηθεί μια περίοδος δημόσιας διαβούλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης