Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η αμερικανική αγορά ομολόγων δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από τις αποφάσεις της Fed

BofA Merrill Lynch: Η αμερικανική αγορά ομολόγων δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από τις αποφάσεις της Fed
Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα την αμερικανική αγορά ομολόγων
Στο συμπέρασμα ότι οι αποφάσεις της Fed δεν είναι βασικός παράγοντας για την αμερικανική αγορά ομολόγων, καταλήγει ο Ethan Harris της Bank of America Merrill Lynch.
Αυτό φάνηκε άλλωστε κατά την περίοδο που ξέσπασε η οικονομική κρίση -πριν από περίπου δέκα χρόνια- μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Μάλιστα, όπως δηλώνει στον αρθρογράφο του MarketWatch, Howard Gold, γεγονότα, όπως η ελληνική κρίση χρέους, το QE της ΕΚΤ και οι φόβοι κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν -εκείνη την περίοδο- «μεγαλύτεροι οδηγοί για την αμερικανική αγορά ομολόγων, σε σχέση με ό,τι έκανε η Fed».
Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει -ουσιαστικά- και μελέτη που διεξήγαγε ο ίδιος με τον David Greenlaw της Morgan Stanley και τους καθηγητές James Hamilton και Kenneth West.
Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, λοιπόν, «οι ευρωπαϊκές εξελίξεις -συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών εξελίξεων, των οικονομικά στοιχείων αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής- ήταν ο βασικός παράγοντας που επηρέαζε την αμερικανική αγορά ομολόγων» παρά οι αγορές assets από τη Fed που τελικά ολοκληρώθηκαν το 2014.
Στην πραγματικότητα, ο Harris υποστηρίζει τις ενέργειες της Fed, διότι ενισχύει την επενδυτική εμπιστοσύνη.
«Εάν η Fed είχε βγει και ανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πέρα από τις μειώσεις των επιτοκίων, δεν έχουμε άλλα όπλα, το αποτέλεσμα να ήταν πολύ χειρότερο» δήλωσε στον αρθρογράφο του MarketWatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης