Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά η Wall Street λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας- Ράλι για τη μετοχή της Apple - Απώλειες 0,32% για Dow

tags :
Πτωτικά η Wall Street λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας- Ράλι για τη μετοχή της Apple - Απώλειες 0,32% για Dow
Αυξάνονται οι πιθανότητες για επιβολή πρόσθετων δασμών σε κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street καθώς τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη τριμήνου της Apple δεν κατορθώνουν να καλύψουν πλήρως τις ανησυχίες των επενδυτών για τα νέα επεισόδια στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 5,85% οδηγώντας και τον Nasdaq στις 7.707 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 0,4%.
Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι δύο άλλοι μεγάλοι δείκτες της Wall Street, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στη νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Λευκού Οίκου και Πεκίνου.



Στο 0,32% οι απώλειες για τον Dow Jones στις 25.3333 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 2.813 μονάδες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της Apple βρίσκεται μία ανάσα από το ένα τρισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της βρίσκεται σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων.
Την ίδια ώρα, όμως, οι επενδυτές εμφανίζονται εκ νέου ανήσυχοι, καθώς νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Donald Trump εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης δασμών σε κινεζικά προϊόντα στο 25% από 10% που ήταν αρχικά, με την αξία των εν λόγω εισαγωγών να φθάνουν στα 200 δισ. δολάρια.


«Το εμπορικό ζήτημα ΗΠΑ – Κίνας επανήλθε μετά από διακοπή 24 ωρών με αρκετά αντικρουόμενα δημοσιεύματα και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί», τονίζει ο Tom Essaye, κορυφαίος αναλυτής.
Σε επίπεδο μακροοικονομικό σύμφωνα με στοιχεία των  ADP και Moody’s Analytics, ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 219.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2018, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στις 185.000 νέες θέσεις.


Επιπρόσθετα η Fed άφησε, ως αναμενόταν, αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια στο εύρως 1,75% - 2%, αλλά είναι κάτι  παραπάνω από σαφές ότι προετοιμάζεται για νέα αύξησή τους τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι τόσο η αγορά εργασίας των ΗΠΑ όσο και η οικονομία κινούνται «ισχυρά» ανοδικά, εγκαταλείποντας τον όρο «μέτρια» που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν.


Άνω του 3% διαμορφώθηκε ενδοσυνεδριακά η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης