Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γρηγοράκος: Η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές

Γρηγοράκος: Η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές
«Βλέπουμε παρέλαση υπουργών που σήμερα δεν έπρεπε να είναι στη θέση τους», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην καταστροφική πυρκαγιά άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος από το βήμα της Βουλής.
«Βλέπουμε παρέλαση υπουργών που σήμερα δεν έπρεπε να είναι στη θέση τους.
Έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. Αυτό είναι, όμως, ατομική ευθύνη που εσείς δεν την αναλαμβάνετε» σχολίασε ο κ. Γρηγοράκος.
 «Τις τροπολογίες για την ανατολική Αττική θα τις ψηφίσουμε, αλλά η χώρα είναι μπροστά σε μία μεγάλη τραγωδία, οι θάνατοι προκαλούν ανείπωτη θλίψη και οργή.
Προκαλείτε που έρχεστε εδώ και σας βλέπουν οι πολίτες» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και σημείωσε ότι πρέπει να φωτιστούν οι φανερές και αθέατες πλευρές του εγκλήματος, αλλά πρωτίστως πρέπει σύσσωμη η Βουλή να σταθεί δίπλα στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τους ανθρώπους τους και να σταθεί στο πλευρό της ανατολικής Αττικής.
«Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ανήκουστα επιχειρήματα και ψεύδη» κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη και υπουργό ο κ. Γρηγοράκος και σχολιάζοντας την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη "δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήταν..."».
 «Ο κόσμος πολύ σύντομα θα σας λέει φύγετε. Ο χρόνος δεν θα είναι υπέρ σας. Ποιος θα συμπράξει στο παραμικρό με μία κυβέρνηση 120 νεκρών;
Με μία κυβέρνηση που ψεύδεται και προσπαθεί να συγκαλύψει τα γεγονότα. Η κυβέρνηση και το κράτος δεν μπορεί να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
Στη ζωή και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ούτε άφθαρτοι ηγέτες. Θέλω να ξέρω κάποιοι πώς κοιμούνται τα βράδια; Να δω εκείνους που κρύβονται.
Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να σας συγχωρέσει. Δεν ακούσαμε μία συγνώμη από όλους αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα.
Θα ακολουθήσει όμως η κάθαρση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε:
«Δεν δέχομαι που επιχειρείτε τη μετακύλιση ευθυνών στους πολίτες και την αντιπολίτευση. Είστε η κυβέρνηση του εθνικού διχασμού.
Ήσασταν απέναντι σε κάθε φωνή που ζητούσε να μπουν κανόνες.
Ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι παιδική χαρά και δεν ασκείται με επικοινωνιακά κόλπα.
Η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης