Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση των πωλήσεων για τον Ιούλιο αναμένουν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες

ΗΠΑ: Πτώση των πωλήσεων για τον Ιούλιο αναμένουν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες
Οι Αμερικανοί καταναλωτές φαίνεται να  απομακρύνονται ραγδαία από τα παραδοσιακά επιβατικά αυτοκίνητα υπέρ των μεγαλύτερων
Πτώση στις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ αναμένουν οι κυριότερες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον Ιούλιο, λόγω της απότομης μείωσης παραγγελιών για επιβατικά αυτοκίνητα. Μοναδική εξαίρεση η  Fiat Chrysler, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6%.
Οι Αμερικανοί καταναλωτές φαίνεται να  απομακρύνονται ραγδαία από τα παραδοσιακά επιβατικά αυτοκίνητα υπέρ των μεγαλύτερων, πιο άνετων SUV και των φορτηγών, τα οποία είναι επίσης πιο κερδοφόρα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Κάθε χρόνο υπάρχει ένας μήνας κάμψης δήλωσε στο Reuters ο Mike Jackson, διευθύνων σύμβουλος της AutoNation, της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι ο Ιούλιος θα είναι αυτός ο μήνας από την άποψη της λιανικής πώλησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενισχύθηκαν εν μέρει από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά αναμένεται να πέσουν στο δεύτερο εξάμηνο εν μέσω αύξησης των επιτοκίων και την άνοδο των φθηνότερων σχεδόν καινούργιων μεταχειρισμένων οχημάτων.
Η άνοδος των πωλήσεων τον Ιούλιο από την Fiat οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες πωλήσεις προς τους καταναλωτές, κυρίως το 15% των πωλήσεων της δημοφιλούς μάρκας Jeep.
Οι πωλήσεις της Ford Motors υποχώρησαν 3,1% τον Ιούλιο.
Οι πωλήσεις λιανικής της Ford υποχώρησαν 10,4%, κυρίως λόγω κάμψης κατά 28% στα επιβατικά αυτοκίνητα.
Ωστόσο, οι πωλήσεις φορτηγών της Ford αυξήθηκαν κατά 10,2%.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή των περισσότερων επιβατικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
Οι πωλήσεις οχημάτων της Nissan μειώθηκαν κατά 15,2% τον Ιούλιο του 2018, ενώ εκείνες των επιβατικών αυτοκινήτων έπεσαν κατά 21,1%. Οι πωλήσεις SUV και φορτηγών μειώθηκαν κατά 10,6%.
Οι πωλήσεις της Honda μειώθηκαν κατά 8,2%. Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 19,3%, ενώ οι αντίστοιχες των SUV αυξήθηκαν κατά 3,2%.
Οι μετοχές της Ford υποχωρούσαν κατά 0,8% στις πρωινές συναλλαγές, ενώ οι αντίστοιχες της Fiat Chrysler κατά 1,4%.
Να σημειωθεί ότι, έκδηλη είναι η ανησυχία των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και πως αυτός θα επηρεάσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2018.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης