Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Kh-31, ο νέος ρωσικός υπερσύγχρονος πύραυλος κατά πλοίων που «τρομάζει» το ΝΑΤΟ

tags :
Kh-31, ο νέος ρωσικός υπερσύγχρονος πύραυλος κατά πλοίων που «τρομάζει» το ΝΑΤΟ
Kh-31, ο νέος ρωσικός υπερσύγχρονος πύραυλος κατά πλοίων που «τρομάζει» το ΝΑΤΟ 
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών Su-34, Su-30SM, Su-24, Su-34 και Su-25, συμμετείχαν σε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων στην Κασπία Θάλασσα με το ρωσικό ναυτικό.
Συνολικά, περίπου δέκα πλοία του στόλου της Κασπίας και περίπου 50 αεροσκάφη συμμετείχαν στις ασκήσεις.
Μέρα αργότερα, εμφανίστηκε ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που δείχνει μια επιτυχημένη εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου Kh-31  από ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-34.
Το Kh-31 είναι ένα υπερηχητικό αντιπυραυλικό βλήμα, το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες 3,5 Mach (2.685 χλμ/ώρα), γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να προστατεύουν από αυτό.
Ο πύραυλος χρησιμοποιεί την πηγή εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων του στόχου και, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να χτυπήσει πλοία από απόσταση 15-110 χιλιομέτρων (για το βασικό μοντέλο Kh-31A) ή 7,5-160 χιλιόμετρα (για το Kh-31AD).



Το βίντεο 2 λεπτών δείχνει ότι πίσω από τις σκηνές αρχίζει να τελειώνει η θέα του τι χρειάζεται για να εκτοξευθεί ο υπερηχητικός πύραυλος.
Το βίντεο ξεκινά με το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό υποστήριξης που καθοδηγεί το Su-34 απέναντι σε ένα εικονικό  εχθρικό πλοίο που πρέπει να εξαλειφθεί.
Περίπου 25 δευτερόλεπτα, ο μαχητής εκτοξεύει τον πύραυλο.
Στα 42 δευτερόλεπτα, το Kh-31 που «ταξιδεύει» σε 3,5 Mach φαίνεται να χτυπάει μέσα στο σκάφος, προκαλώντας τα θραύσματα να πετάξουν στον αέρα καθώς το πλοίο βυθίζεται.
Η SMD είναι μία από τις πέντε στρατιωτικές περιοχές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, με τη δικαιοδοσία της κυρίως στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου της χώρας, και τις ρωσικές βάσεις στις μετα-σοβιετικές χώρες του Νοτίου Καυκάσου.



Πρέπει κανείς να ρωτήσει: Γιατί η Ρωσία εκτοξεύει υπερηχητικούς πυραύλους στην Κασπία Θάλασσα;
Η Μόσχα ενισχύει τη ναυτική αποτροπή της ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ, η οποία έχει συμβάλει στη διατάραξη της οικονομικής ολοκλήρωσης της Ευρασίας.
Με άλλα λόγια, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καταστρέψει τη στρατηγική της Ρωσίας και της Κίνας για το project «One Belt One Road».





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης