Τελευταία Νέα
Πολιτική

Zaev: Ισχυρή η υποστήριξη των ΗΠΑ στη FYROM - Συνάντηση με τον αμερικανικό παράγοντα για το δημοψήφισμα (30/9)

Zaev: Ισχυρή η υποστήριξη των ΗΠΑ  στη FYROM - Συνάντηση με τον αμερικανικό παράγοντα για το δημοψήφισμα (30/9)
Για ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη FYROM έκανε λόγο ο Zaev
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Matthew Palmer είχε σήμερα στα Σκόπια (1/8) ο πρωθυπουργός της FYROM,Zoran Zaev.
Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι προετοιμασίες για το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για την αποδοχή ή μη των συμφωνηθέντων.  
«Στη συνάντηση συζητήσαμε για τις πολιτικές εξελίξεις στην  ''Μακεδονία'' και τις προετοιμασίες για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου», έγραψε στο Twitter o Zaev.
Για ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη FYROM έκανε λόγο ο Zaev, που όπως είπε, επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου η χώρα του έλαβε πρόσκληση – ένταξης στη βορειοατλαντική συμμαχία.
Εξάλλου ο Zaev σταθερά υπεραμύνεται της συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι διατηρείται τόσο μακεδονική γλώσσα όσο και η μακεδονική ταυτότητα.
Όπως σημειώνει, σύμφωνα με το άρθρο 7 της συμφωνίας, «η μακεδονική ταυτότητα απεικονίζει την επικράτεια μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, όλα τα χαρακτηριστικά μας, με τη δική μας ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά.
Η μακεδονική γλώσσα επιβεβαιώνεται, η ταυτότητα διατηρείται» σχολιάζει ο ίδιος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης