Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,52% και τα 72,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,52% και τα 72,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,25% στα 67,83 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (2/8) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, παρά την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,52% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,25% στα 67,83 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αύξησης στις εισαγωγές, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξεως των 2,8 εκατ. βαρελιών.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα αργού στο Cushing της Oklahoma κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 1,3 εκατ. βαρελιών.
«Η ακριβής σημασία των μακροοικονομικών στοιχείων είναι αυτό που περιμένει η αγορά και μέχρι να την λάβουμε είναι πιθανόν να υπάρχει μεταβλητότητα», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής της Ayers Alliance, Jonathan Barratt.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εμποορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ενεργειακή αγορά.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι τιμές του Brent υποχώρησαν περισσότερο από -6%, την ίδια στιγμή που οι τιμές του αμερικανικού αργού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7%, γεγονός που αποτέλεσε τις μεγαλύτερες μηνιαίες πτώσης των τελευταίων δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης