Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Επιστροφή στα κέρδη για το α΄ 6μηνο 2018, στα 468 εκατ. στερλίνες - Στα 10,9 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Barclays: Επιστροφή στα κέρδη για το α΄ 6μηνο 2018, στα 468 εκατ. στερλίνες - Στα 10,9 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας για τους πρώτους 6 μήνες του τρέχοντος έτους παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με το 2017
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Barclays για το πρώτο εξάμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/8) η βρετανική τράπεζα, καθώς συνεχίζει να ακολουθεί το σχέδιό της που αποσκοπεί σε δυνατές αποδόσεις.
Ειδικότερα, η τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη της τάξεως των 468 εκατ. στερλινών, έναντι ζημιών ύψους 1,2 σιδ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με το 2017, στα 10,9 δισ. στερλίνες.
Σύμφωνα με την Barclays, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων, διαμορφώθηκε στο 11,8% για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ συνολικά τα κεφαλαιακά της αποθέματα κατέγραψαν ελαφρά υποχώρηση, καθώς επωμίζονται τον πρόσθεται κίνδυνο στο τμήμα επενδύσεων.
Τα στελέχη της τράπεζας επεσήμαναν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ως μία σημαντική στιγμή για την τράπεζα, η οποία ήρθε αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με ανεπαρκή απόδοση μετοχών.
Σε ότι αφορά τα στοιχεία για τα δεύτερο τρίμηνο του 2018, τα κέρδη της Barclays τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 1,9 δισ. στερλίνες, έναντι 659 εκατ. στερλίνες το προηγούμενο έτος και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 1,46 δισ. στερλίνες.
«Πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο μετά από αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς σημαντικών χρεώσεων, δαπανών αναδιάρθρωσης ή έκτακτων εξόδων τα οποία έπληξαν την κερδοφορία», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Jes Staley, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης