Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Αύξηση +4,2% στα κέρδη για το β΄ 3μηνο 2018, στα 1,43 δισ. ευρώ - Στα 3,44 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
ING: Αύξηση +4,2% στα κέρδη για το β΄ 3μηνο 2018, στα 1,43 δισ. ευρώ - Στα 3,44 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 3,44 δισ. ευρώ, έναντι 3,36 δισ. ευρώ το β΄ 3μηνο του προηγούμενου έτους
Άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της ING Groep για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/8) η ολλανδική τράπεζα, εν μέσω αύξησης των δανείων, σταθερών καθαρών εσόδων και χαμηλού κόστους κινδύνου.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ING για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2018 ενισχύθηκαν κατά +4,2% στα 1,43 δισ. ευρώ, έναντι 1,37 δισ. ευρώ το αντίστοχιο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 3,44 δισ. ευρώ, έναντι 3,36 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Ο βασικός δείκτης Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί βασικό με΄τρο κεφαλαιακής ισχύος, διαμορφώθηκε στο 14,1%, ενώ η τράπεζα διατήρησε το προσωρινό μέρισμα στα 0,24 ευρώ ανά μετοχή.
Η ολλανδική τράπεζα δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στη διαχείριση των δαπανών της, ενισχύοντας τις πρακτικές συμμόρφωσης και μη χρηματοοικονομικού κινδύνου, ενώ παράλληλα θα εφαρμόσει την ψηφιακή στραγική της.
«Η προσπάθειά μας να καινοτομούμε συνεχώς και να προφέρουμε μία διαφοροποιημένη πελατειακή εμπειρία συνέβαλε στην ισχυρή εμπορική μας απόδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2018», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ING, Ralph Hamers, προσθέτοντας ότι «είμαστε ευγνώμνονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας και δεσμευόμαστε να τους εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
«Οι εργαζόμενοί μας καθιστούν με συνέπεια τους πελάτες την ύψιστη προτεραιότητά τους, την ίδια στιγμή που προσαρμόζονται στις αλλαγές που επιφέρουν τα συνεχιζόμενα προγραάμματα μετασχηματισμών μας, τα οποία θα βελτιώσουν περαιτέρω την πρόταση εξυπηρέτησης και την επιχειρησιακή αποδοτικότητά μας», καταλήγει ο CEO της ολλανδικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης