Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ πρέπει να διορθώσουν την στάση τους και να επιστρέψουν στη λογική - Οι δασμοί δεν θα έχουν αποτελέσματα

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ πρέπει να διορθώσουν την στάση τους και να επιστρέψουν στη λογική - Οι δασμοί δεν θα έχουν αποτελέσματα
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ουάσιγκτον να μην αφήσει «το τυφλό συναίσθημα» να επηρεάσει τις αποφάσεις της
Άμεση έκκληση προς τις ΗΠΑ να επιστρέψει στη λογική απηύθυνε για δεύτερη μέρα η Κίνα, μέσω νέων δηλώσεων που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αυξάνει τις εμπορικές πιέσεις μέσω νέων δασμών.
Χθες (1/8) ο αμερικανός Αντιπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump ζήτησε την αύξηση των δασμών προς τα κινεζικά προϊόντα, μετά την άρνηση του Πεκίνου να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ουάσιγκτον.
Τόσο οι αγορές της Ασίας, όσο και οι ευρωαγορές, έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την σχετική είδηση, με τους δείκτης στην Κίνα να σημειώνουν άνοδο μεγαλύτερη του -2%.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Geng Shuang, επανέλαβε ότι οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να «εκβιάσουν» την Κίνα θα αποτύχουν.
«Θα συμβουλεύαμε τις ΗΠΑ να διορθώσουν τη στάση τους και να μην προσπαθούν να συμβαδίζουν με τον εκβιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντα ότι «αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει για την Κίνα».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «θα συμβουλεύαμε την αμερικανική πλευρά να επιστρέψει στη λογική και να μην αφήσει το τυφλό συναίσθημα να επηρεάσει τις αποφάσεις της, διότι στο τέλος αυτό θα βλάψει τον εαυτό της».
Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τα αιτήματα της κυβέρνησης Trump προς την Κίνα να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές των πολιτικών της.
Ο Geng Shuang επανέλαβε ότι η πόρτα του διαλόγου σχετικά με την εμπορική διαμάχη «είναι ανοικτή», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι ενδεχόμενες νέες συνομιλίες θα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα.
«Οι σημερινές μονομερείς απειλές και οι πιέσεις από τις ΗΠΑ θα έχουν μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα», καταλήγει ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι δύο αξιωματούχοι της διοίκησης Trump δήλωσαν ενώπιον δημοσιογράφων ότι η πόρτα της Ουάσιγκτον προς τον διάλογο παραμένει επίσης ανοικτή, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πραγματοποιούν ήδη συνομιλίες ανεπίσημες συνομιλίες αναφορικά με το εάν είναι δύνατη μία διαπραγμάτευση η οποία θα επιφέρει καρπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης