Τελευταία Νέα

Χ.Α: Πριν πολλά χρόνια (αλήστου μνήμης) συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο...

tags :
Χ.Α: Πριν πολλά χρόνια (αλήστου μνήμης) συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο...
Αλλά για την αγορά πέρα έβρεχε...
Χ.Α: Πριν πολλά χρόνια (αλήστου μνήμης) συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο...

Η εικόνα της ελληνικής μεταποιητικής δραστηριότητας (πραγματική οικονομία) βελτιώνεται συνεχώς. Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να αυξάνονται λόγω της ισχυρότερης εγχώριας και της ξένης ζήτησης.
  • Επί 14 συναπτούς μήνες & για πρώτη φορά ο PMI βρίσκεται συνεχώς πάνω από το 50 (53,5 τον Ιούλιο του 2018) που σημαίνει συνεχή αύξηση της παραγωγής, με τη Markit να σημειώνει ότι η εικόνα θα βελτιωθεί περισσότερο λόγω τουρισμού.
  • Επίσης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάιο ήταν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2014, φτάνοντας τα 2,97 δισ. ευρώ, με τη προοπτική να μηδενίσουν μέχρι τέλη Αυγούστου σύμφωνα με την ειλημμένη υποχρέωση της χώρας έναντι των δανειστών.
TA AΝΩΤΕΡΩ έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά (αναβαθμίσεις, θετικές αναφορές, εξυπηρέτηση χρέους κ.α.), με την αγορά να τα… σνομπάρει αγρίως. Πριν πολλά χρόνια (αλήστου μνήμης) συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Συνεχείς ανακοινώσεις αρνητικών χρηματοοικονομικών μεγεθών, αναφορών, εκτιμήσεων κ.α αλλά για την αγορά πέρα έβρεχε.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ(1): Να σημειώσουμε, ότι από την αρχή του 2018 ενισχύεται κατά 3,93% έχοντας διαπραγματευτεί στο εύρος των 1,4800 με 2,1500 ευρώ (μέσος όρος 1,7700 ευρώ) πραγματοποιώντας συναλλαγές 63,6 εκατ. τεμαχίων με την βοήθεια των συνεχών αγορών από την πλευρά της οικογενείας Καλλιτσάντση.(ημερησίως 429,7 χιλ. τεμάχια, τζίρου 0,76 εκατ. ευρώ περίπου). Αποτιμάται σε 309 εκατ. ευρώ, με την ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 546 εκατ. ευρώ…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ(2): Υπάρχει gap με την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ενώ δεν πρέπει να υποτιμηθεί η βούληση του νέου management “να βουλώσει στόματα”… Συγκριτικά με τον Ελλάκτωρα πάντως η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι εμφανώς υπερτιμημένη… Και μόνον για προκατάληψη απέναντί της δεν μπορεί να κατηγορηθεί η στήλη… Εκμεταλλευτείτε την τωρινή αδυναμία της μετοχής που εξυπηρετεί τους εν δυνάμει αγοραστές της και τους βοηθάει να ρίξουν το μέσο όρο κτήσης της.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ο δανεισμός έχει ανέβει σημαντικά, ενώ τα ίδια κεφάλαια δεν είναι αυτά που εμφανίζει η διοίκηση στις ανακοινώσεις της γιατί συμπεριλαμβάνουν και αυτά της μειοψηφίας. Επομένως, το ορθόν του πράγματος είναι… 489 εκατ. ευρώ και όχι… 768 εκατ. ως εμφανίζεται στη λογιστική έκθεση της 31.12.2017. Μιλάμε για μία διαφορά της τάξης των 279 εκατ. ευρώ (!!)… Επίσης ο καθαρός δανεισμός της κάθε άλλο παρά αμελητέος προβάλει… Μιλάμε για 1,07 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι οφείλει 2,2 φορές τα ίδια κεφάλαια της… Και αυτός ο συντελεστής πρέπει να πέσει σημαντικά, αν θέλουμε να κάνουμε λόγο για ευρωστία, δυναμική κ.ο.κ.

Coca Cola HBC: Ο Όμιλος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου την Πέμπτης, 9 Αυγούστου πριν από την έναρξη.

ΚΑΝΑΚΗΣ@4,2000 και κ/φση 31,5 εκατ. ευρώ: Ιστορικό ρεκόρ επίδοσης σε κύκλο εργασιών, λειτουργικά κέρδη και καθαρά κέρδη σε μια εταιρία που στα όσα χρόνια είναι εισηγμένη δεν έχει δείξει ποτέ ζημιές στην χρήση! Στο ταμείο της στο τέλος της περυσινής χρονιάς υπήρχαν 7,6 εκατ. ευρώ περί το 25% της κεφαλαιοποίησης της και καθόλου χρέος. Δεν έχει στον ισολογισμό της ούτε ένα ευρώ βραχυπρόθεσμου ή μακροπρόθεσμου δανεισμού, τα 7,6 εκατ. ευρώ αποτελούσαν την διαθέσιμη ταμειακή ρευστότητα.

ΚΑΝΑΚΗΣ: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή της, που κατέχει δικαιωματικά εξέχουσα θέση στο ΠΑΝΘΕΟΝ των εισηγμένων του Χ.Α. το 2017 ήταν η πέμπτη χρονιά συνεχόμενης ανοδικής κερδοφορίας και τα περυσινά κέρδη ήταν υψηλότερα από τα αντίστοιχα (προ κρίσης) του 2009. Και  επιστροφή κεφαλαίου 0,2800 ευρώ (χρήση 2017) ανά μετοχή (έναντι 0,0800 ευρώ για χρήση 2016)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Οι βασικοί μέτοχοι (κατέχουν το 80%) δεν έχουν σκεφτεί μέχρι τώρα το ενδεχόμενο να περιορίσουν το ποσοστό τους, προκειμένου να αυξηθεί η διασπορά και η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ΧΑ. • Δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου της εταιρείας από το ΧΑ. «Το χρηματιστήριο αποτελεί αναπτυξιακό μονόδρομο για όσες επιχειρήσεις έχουν σωστή κουλτούρα».

ΜΙΖΕΡΟΙ: Από την Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ζουν, από αυτήν αντλούν το πελατολόγιο τους (αναγνωστικό κοινό) πλουσιότατη η ελληνική γλώσσα στο λεξιλόγιο της αλλά αυτοί προτιμούν να χρησιμοποιούν καταθλιπτικές λέξεις στις αερολογίες τους, καταγράφοντας ότι πιο μαυρομίζερο τους έρχεται στη ξερή τους την κεφάλα. Τίποτα το θετικό δεν εξελίσσεται γι αυτούς σε αυτή την αγορά. Λες και δεν υπάρχουν τόσες δεκάδες εταιρείες αξιοθαύμαστες, αξιοζήλευτες, πρωταγωνίστριες ακόμα και σε διεθνές επίπεδο. Για λύπηση τα άτομα…

ΣΧΟΛΙΟ: Η αγορά βέβαια είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Το χτύπημα από την Folli Follie και την ενάρετη οικογένεια έχει επιφέρει βαρύτατο τραύμα, έχει καταδικάσει σε απραξία – το ολιγότερον – μεγάλο μέρος από τα ενεργητικά χαρτοφυλάκια που ακόμα να συνέλθουν από το ντιρέκτ που δέχτηκαν. Και να δούμε πως θα επουλωθεί…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης