Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις και στη Wall Street - Στο -0,7% ο Dow Jones

tags :
Ισχυρές πιέσεις και στη Wall Street - Στο -0,7% ο Dow Jones
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας σκιάζει την επενδυτική αισιοδοξία
Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στη Wall Street καθώς καθίσταται όλο και πιο εμφανές ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθεται να χαλαρώσουν την επιθετική τους στάση σε ό,τι αφορά τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Κίνα, με αποτέλεσμα να κινούνται χαμηλότερα, κυρίως, οι μετοχές ομίλων με εξαγωγικό προσανατολισμό.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη (1/8) ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα στο 25% από 10% που είχε ανακοινώσει αρχικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία αυτών των προϊόντων αγγίζει τα 200 δισ. δολάρια.
 

Όπως ήταν φυσικό η Κίνα απάντησε σε αυτήν την απειλή, υποστηρίζοντας ότι θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της.
Αποτέλεσμα ο Dow Jones να υποχωρεί 0,7% στις 25.128 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 2.798 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,3% στις 7.682 μονάδες.
Πτώση άνω του 1% για τις μετοχές των Boeing και Caterpillar, οι οποίες έχουν υψηλή έκθεση και στην κινεζική αγορά.
Στο 3% οι απώλειες για τη μετοχή της DowDuPont παρά το γεγονός ότι ανακοινώσε μεγέθη β' τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Σταθερά σε διαδικασία ράλι η μετοχή της Tesla με κέρδη άνω του 8%, ενώ οριακά υψηλότερα με κέρδη 0,2% κινείτια ο τίτλος της Apple.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης