Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η συνάντηση Macron - May (3/8) δεν αποτελεί παράλληλη διαπραγμάτευση για το Brexit

Γαλλία: Η συνάντηση Macron - May (3/8) δεν αποτελεί παράλληλη διαπραγμάτευση για το Brexit
Πλήρης η εμπιστοσύνη της Γαλλίας στον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, δηλώνει η γαλλική προεδρία 
Η συνάντηση του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May αύριο (3/8) στη Γαλλία δεν αποτελεί μία απόπειρα διεξαγωγής παράλληλων συνομιλιών, όπως δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.
Εξάλλου η ίδια πηγή, όπως αναφέρει το Reuters, επαναβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του Παρισιού στον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Το Λονδίνο πιέζει για μια εμπορική συμφωνία για τη διάσωση των θέσεων εργασίας, στη Βρετανία αλλά δεν έχει ακόμη καταθέσει πρόταση για τη διατήρηση οικονομικών δεσμών με την Ένωση και η οποία να είναι αποδεκτή από τους διαπραγματευτές της ΕΕ.
Ο Barnier στις 26 Ιουλίου 2018 απέρριψε βασικά στοιχεία της νέας εμπορικής πρότασης της Βρετανίας, συγκεκριμένα της προσφοράς της Βρετανίας για είσπραξη τελωνειακών δασμών με την ΕΕ, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την αποφυγή «σκληρών συνόρων» μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
«(Η συνάντηση της Παρασκευής) δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν αποτελεί υποκατάστατο των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε ο Michel Barnier», δήλωσε ο αξιωματούχος σε μια ενημέρωση.
Η Βρετανία αναμένεται να απολέσει την πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, η οποία επιτρέπει στα αγαθά, τις υπηρεσίες, τα κεφάλαια και τους εργαζομένους να κυκλοφορούν ελεύθερα πέρα από τα σύνορα των κρατών μελών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης