Χρηματιστήριο

Απίστευτη απαξίωση στο ΧΑ – Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μετοχές με κινητικότητα

tags :
Απίστευτη απαξίωση στο ΧΑ – Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μετοχές με κινητικότητα
Ελάχιστες μετοχές το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν ενδιαφέρον – Οι υπόλοιπες συσσωρεύουν με χαμηλούς όγκους συναλλαγών
Απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους χρηματιστές να δηλώνουν πως αδυνατούν να καθίσουν στα γραφεία τους και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.
Η απαξίωση έχει «χτυπήσει κόκκινο» αφού οι τζίροι είναι ελάχιστοι και οι μετοχές συσσωρεύουν χωρίς να παρουσιάσουν έστω και μικρό ενδιαφέρον.
«Αφήνουμε τη συνεδρίαση και βγαίνουμε για να κάνουμε τις προσωπικές μας δουλειές και όταν γυρίζουμε οι μετοχές είναι εκεί που τις αφήσαμε» δηλώνουν στελέχη της αγοράς, που αποφάσισαν να μείνουν τον Αύγουστο στα γραφεία τους.
Στο ερώτημα ποιες μετοχές παρουσιάζουν ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, η απάντηση είναι πως δυσκολεύονται να βρουν περισσότερες από δύο ή τρεις.
Κάποιοι περιμένουν μία διόρθωση σε κάποιες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης για να τοποθετηθούν, όπως για παράδειγμα Τιτάν, Μυτιληναίο, ενώ άλλοι σημειώνουν πως στις τελευταίες συνεδριάσεις ενδιαφέρον για παρακολούθηση παρουσιάζουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Ιντραλότ και Τέρνα Ενεργειακή.
Για την Ελλάκτωρ σημειώνουν πως εδώ και καιρό λόγω των τοποθετήσεων από τους αδελφούς Καλλιτσάντση, η μετοχή είχε ενδιαφέρον, καθώς είχε υψηλή μεταβλητότητα, ενώ μετά την γενική συνέλευση, άρχισε να διολισθαίνει με όγκο και χθες (2/8) λόγω αναβάθμισης από S&P κινήθηκε εκ νέου ανοδικά με καλό όγκο.
Για την Ιντραλότ σημειώνουν πως έκανε 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και με υψηλό όγκο στις περισσότερες, κάτι που δείχνει πως αποχωρούσαν μεγάλοι «παίκτες».
Και χθες είχε υψηλό όγκο η μετοχή και οι αγοραστές κατάφεραν να δώσουν αντίδραση αν και αναγκάστηκαν να απορροφήσουν εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές.
Ο τίτλος έκλεισε με άνοδο άνω του 6% και όγκο μεγαλύτερο από 1,6 εκατ. τεμάχια.
Η κίνηση το τελευταίο διάστημα, έχει ανησυχήσει πολλούς επενδυτές και στελέχη της αγοράς.
Η πτώση είχε συνδεθεί με την υποχώρηση των ομολόγων της εισηγμένης, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις τα ομόλογα διαπραγματεύονται σε καλύτερα επίπεδα.
Με καλούς όγκους για τα δεδομένα της αγοράς και καλή άνοδο διαπραγματεύεται στις τελευταίες συνεδριάσεις ή τουλάχιστον σε αρκετές από αυτές η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, με αποτέλεσμα αρκετοί να την παρακολουθούν.
Η μετοχή από τα τέλη Ιουνίου έχει ενισχυθεί περίπου 15% και βρίσκεται κοντά σε νέα υψηλά δεκαετίας, ενώ στις 2 Ιουλίου έκοψε και το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,22 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης