Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το ρούβλι, έναντι του δολαρίου μετά το αμερικανικό νομοσχέδιο για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πτώση για το ρούβλι, έναντι του δολαρίου μετά το αμερικανικό νομοσχέδιο για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου η συναλλαγματική ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου έφθασε 63,51 ρούβλια ανά δολάριο από 63,20 
Πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου έναντι του δολαρίου καταγράφηκε σήμερα (2/8) λίγη ώρα αφότου Αμερικανοί γερουσιαστές και από τους Ρεπουμπλικάνους και από τους Δημοκρατικούς , κατέθεσαν στη Γερουσία νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου η συναλλαγματική ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου έφθασε 63,51 ρούβλια ανά δολάριο από 63,20 που ήταν στις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των αμερικανών γερουσιαστών που κατέθεσαν το νομοσχέδιο, πρέπει να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις προς τη Ρωσία μέσω της επιβολής πιο σκληρών κυρώσεων, για την παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, για δραστηριότητες της στην Συρία οι οποίες κατά την άποψη του προκάλεσαν χάος και την επέμβαση της στην Κριμαία.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ειδικότερ την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων «στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα της Ρωσίας», «στους ολιγάρχες και κρατικές επιχειρήσεις» όπως και την εφαρμογή κυρώσεων που αφορούν το δημόσιο χρέος.
Εκτός των άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε πρόσωπα που δρουν στον κυβερνοχώρο όπως και την δημιουργία στις ΗΠΑ «Εθνικού Κέντρου για την αντιμετώπιση των ρωσικών απειλών».
«Το ισχύον καθεστώς κυρώσεων απέτυχε να αποτρέψει τη Ρωσία από την ανάμιξή της στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές το Φθινόπωρο του 2018», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsey Graham.
«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το status quo και να επιβάλουμε συντριπτικές κυρώσεις και άλλα μέτρα εναντίον της Ρωσίας του Putin μέχρι να σταματήσει και να απομακρυνθεί από την αμερικανική εκλογική διαδικασία», σημείωσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης