Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wosniak (συνιδρυτής Apple): Το μεγαλείο μίας εταιρείας δεν μετριέται με στρογγυλά νούμερα, όπως το ένα τρισ.δολάρια

tags :
Wosniak (συνιδρυτής Apple): Το μεγαλείο μίας εταιρείας δεν μετριέται με στρογγυλά νούμερα, όπως το ένα τρισ.δολάρια
«Φυσικά είμαι υπερήφανος για την Apple, αλλά δεν μετρώ τον κόσμο με υπεραπλουστεύσεις και στρογγυλοποίηση αριθμών» είπε, ο Wosniak
Την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια του εξέφρασε ο Steve Wozniak, συνιδρυτής της Apple για το γεγονός, πως ο τεχνολογικός αυτός γίγαντας έγινε η πρώτη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ο Wosniak πληροφορήθηκε το γεγονός στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και εμφανίστηκε χαρούμενος για το γεγονός, 42 χρόνια μετά την ίδρυση της Apple.
«Φυσικά είμαι υπερήφανος για την Apple, αλλά δεν μετρώ τον κόσμο με υπεραπλουστεύσεις και στρογγυλοποίηση αριθμών» είπε, ο Wosniak.
«Μια εταιρεία είναι μεγάλη, επειδή είναι μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά η ιδιοφυία στο χώρο της τεχνολογίας.
Μάλιστα σημείωσε, πως υπήρχαν μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της Apple με μεγαλύτερη αξία από εκείνη της κεφαλαιοποίησης του 1 τρισ. δολαρίων.
«Υπάρχουν ακόμη τόσα, μικρά και απαρατήρητα γεγονότα για πολλούς αλλά σημαντικά για μένα προσωπικά.
Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ίσως ότι η επιστροφή του Steve Jobs ήταν το βασικό στοιχείο, παρόλο που η αποτίμησή μας δεν ανέβαινε μέχρι το iPod », είπε.
«Είμαστε μια εταιρεία που βασίζεται σε εξαιρετικά προϊόντα και δεν χρειάζεται να εισβάλουμε στην ιδιωτική ζωή σας για να το κάνουμε», τόνισε.
Σκοπός της ίδρυσης της Apple και πρώτο της προϊόν ήταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής Apple I, δημιούργημα του Wosniak, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου.
Ο Wosniak σχεδίασε και κατασκεύασε εντελώς μόνος του τους υπολογιστές Apple I και Apple II στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
O Wosniak τερμάτισε οριστικά τη σχέση πλήρους απασχόλησης που είχε με την Apple στις 6 Φεβρουαρίου 1987, δώδεκα χρόνια αφότου δημιούργησε την εταιρεία. Παραμένει όμως συνεργάτης της με ετήσιες αποδοχές που εκτιμούνται σε 120.000 δoλάρια, και φυσικά είναι μέτοχος της Apple.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης