Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Άσφαιρη» η πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Τι θα γίνει με το Ερρίκος Ντυνάν

«Άσφαιρη» η πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Τι θα γίνει με το Ερρίκος Ντυνάν
«Άσφαιρη» η πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Τι θα γίνει με το Ερρίκος Ντυνάν
Η τελευταία και «άσφαιρη» πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A. μέσω επιστολής στη χθεσινή (2/8) Γενική Συνέλευση των μετόχων του Θεραπευτηρίου Υγεία, κλείνει οριστικά την υπόθεση εξαγοράς της εισηγμένης από την εταιρία συμφερόντων του Γ. Αποστολόπουλου, καθώς δεν υπήρχε χρηματοδότηση και  ήταν μια πρόταση κυριολεκτικά στον… αέρα.
Η επιστολή κατατέθηκε στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης των μετοχών με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, η οποία όμως έγινε αποδεκτή.
Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν άκρως επιθετικό έναντι της διοίκησης το Ομίλου Υγεία και ο μέτοχος με ποσοστό 5,18%, καταψήφισε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ επιφυλάχθηκε έναντι κάθε νόμιμου δικαιώματος έναντι της πώλησης του Υγεία στο «CVC CAPITAL PARTNERS» το οποίο να σημειωθεί, κατέβαλλε 0,95 ευρώ ανά μετοχή.
Η οριστικοποίηση της πώλησης θα γίνει από τη Γενική Σσυνέλευση των μετόχων της MIG, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης στελέχη του ομίλου Υγεία έλεγαν ότι η πρόταση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα και δεν υφίσταται λόγος συζήτησή της.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο  πρόεδρος του ομίλου Υγεία κ. Αθανάσιος Παπανικολάου, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει βελτιώσει τη ρευστότητα της όπως και τα ίδια κεφάλαια.
Το 2018 αναμένει τα μεγέθη της να κινηθούν ανοδικά και να διαμοεφωθούν στην καλύτερη εικόνα των τελευταίων ετών, καθιστώντας την εταιρεία  ηγέτη στον κλάδο του τομέα της υγείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι όμιλος Υγεία περιέθαλψε 10 ενήλικες και 11 παιδιά από τους πληέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι στην Αν. Αττική.
Τα παιδιά αποχώρησαν υγιέστατα από το θεραπευτήριο, ενώ από τους ενήλικες, μόνο ένας παρέμενε σε θάλαμο εντατικής θεραπείας και αναμένεται να βγει σήμερα (3/8).
Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Υγεία σε συνεργασία το υπουργείο Υγείας εκδήλωσε την πρόθεση του να αναλάβει τα έξοδα διαμονής πολιτών που κάηκαν τα σπίτια τους και είναι πρόθυμο να παράσχει όποια βοήθεια χρειασθεί προς τους πυρόπληκτους.
Η Γενική  Συνέλευση έγινε σε πλήρη απαρτία, καθώς 16 μέτοχοι που κατέχουν το 73,9% του μετοχικού κεφαλαίου δίνοντας την έγκρισή τους για όλα τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.  

Οι μνηστήρες του Ερρίκος Ντυνάν  

Μειώνεται το ενδιαφέρον των μνηστήρων για το Ερρίκος Ντυνάν μετά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση να εντάξουν το νοσοκομείο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Η εξέλιξη αυτή χαμηλώνει τον πήχη των ενδιαφερομένων και πιθανόν να  το μηδενίσει στη δεύτερη και πιο ουσιαστική φάση του διαγωνισμού.
Σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών και με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης οι ενδιαφερόμενοι  θα αποχτήσουν πρόσβαση στο dada room του Ερρίκος Ντυνάν για  άντληση  των οικονομικών στοιχείων της  εταιρείας.
Ο αριθμός των ενδιαφερόμενων είχε ξεπεράσει τους 23 αλλά μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας αλλάζει άρδην τα δεδομένα του διαγωνισμού καθώς το Ερρίκος Ντυνάν κινείται προς την τροχιά ένταξης στο κρατικό σύστημα Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ηχηρά ονόματα που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον  δεν αναμένεται να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές.
Το CVC CAPITAL PARTNERS είναι πιθανόν να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως και άλλες ιδιωτικές κλινικές με σημαντική παρουσία στο χώρο. Προβληματισμό για τη συμμετοχή του διατυπώνει  και  η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών του Γ. Αποστολόπουλου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των ενδιαφερόμενων με τα βίας αναμένεται να φθάσει τους 7 στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Όσοι περάσουν στη δεύτερη  φάση θα υποχρεωθούν να δώσουν δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες  θα είναι κατώτερες των προσδοκιών της πωλήτριας τράπεζας που είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Στέλεχος της αγοράς που παρακολουθεί τη διαγωνιστική διαδικασία εκτιμά ότι το προσφερόμενο τίμημα δεν θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ  καθώς από τον νέο αγοραστή θα απαιτηθούν τουλάχιστον 30 εκατ ευρώ για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου ενώ σημαντικό μέρος των χρημάτων θα πάει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του προσωπικού καθώς αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές θεωρούν ότι το προσωπικό σχεδόν διπλάσιο από τις ανάγκες.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης