Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανησυχία των ΗΠΑ για αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν - Μεγάλη στρατιωτική άσκηση

tags :
Ανησυχία των ΗΠΑ για αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν - Μεγάλη στρατιωτική άσκηση
Περισσότερα από 100 πλοία και μικρότερα σκάφη συμμετέχουν στην άσκηση αυτή η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας
Το Ιράν έχει αρχίσει της μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του πολεμικού του ναυτικού στον Περσικό Κόλπο, όπως είπε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.
Περισσότερα από 100 πλοία και μικρότερα σκάφη συμμετέχουν στην άσκηση αυτή η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Το Ιράν αντέδρασε με οργή στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποχωρήσει από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία και να επαναφέρει κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η χώρα τους θα αντιδράσει σε μία νέα απόπειρα των ΗΠΑ να επιφέρει οικονομικό στραγγαλισμό στην Τεχεράνη με νέες κυρώσεις.
Η κεντρική διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε χθες (1/8) ότι έχει σημειωθεί αύξηση στη ναυτική δραστηριότητα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου των Στενών του Ορμούζ, στρατηγικής πλωτής οδού για αποστολές πετρελαίου που απειλεί να αποκλείσει ο ιρανικός στρατός.
Ένας τρίτος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ιρανικές ναυτικές επιχειρήσεις δεν φαίνεται να επηρεάζουν μέχρι στιγμής την εμπορική θαλάσσια δραστηριότητα.
Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να στείλουν ένα μήνυμα στην Ουάσινγκτον, που μέχρι στιγμής κρατά χαμηλούς τόνους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης