Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Macron – May στη Γαλλία – Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Συνάντηση Macron – May στη Γαλλία – Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit
Η συνάντηση θα αρχίσει στις 19:15 ώρα Ελλάδας
Την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May θα συναντήσει σήμερα το απόγευμα στην Κυανή Ακτή, στη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων στο Μπρεγκανσόν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19:15 ώρα Ελλάδας, θα βρεθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Ενώ απομένουν μόλις 8 μήνες για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτάσουν σε μια συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η May θα επιχειρήσει κατά τη σημερινή της συνάντηση με τον Macron να «μαλακώσει» τη σκληρή του στάση απέναντι στη Μ. Βρετανία.
Αφού παρουσιάσει τη θέση του Λονδίνου για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ», η May θα προσπαθήσει να πείσει τον Γάλλο πρόεδρο για το σχέδιο της που προβλέπει μια περιοχή ελεύθερου εμπορίου για τα αγαθά, αλλά όχι για τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, δεν θα γίνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση, καθώς όπως αναφέρεται δεν υπάρχει πρόθεση να «αντικατασταθεί η διαδικασία που γίνεται υπό τον Michel Barnier».
Μ. Βρετανία και ΕΕ θέλουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία έως τη Σύνοδο Κορυφής του ερχόμενου Οκτωβρίου.
«Έχουμε συμφωνήσει στο 80% της συμφωνίας αποχώρησης» ανέφερε ο Barnier, επισημαίνοντας πάντως πως μένουν ανοιχτά σοβαρά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το θέμα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης