Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Στον προϋπολογισμό 2019 τα πρώτα βήματα για ενιαίο φόρο και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Salvini: Στον προϋπολογισμό 2019 τα πρώτα βήματα για ενιαίο φόρο και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει αμέσως όλα τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ωστόσο θα γίνουν τα πρώτα βήματα, σύμφωνα με τον Salvini
Ο προϋπολογισμός του 2019 θα περιλαμβάνει τα πρώτα βήματα για τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% και τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini.
«Ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει αμέσως όλα τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ωστόσο θα γίνουν τα πρώτα βήματαπρος τον ενιαίο φόρο 15% και τη ριζική αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος», δήλωσε ο Salvini.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση κορυφής για τον προϋπολογισμό και τον καθορισμό της οικονομικής πολιτικής.
Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός G. Conte, οι υπουργοί Εσωτερικών di Maio και Salvini, ο υπουργός Οικονομικών Tria και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Paolo Savona.
Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ δέχεται ισχυρές πιέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκειμένου να αυξήσει τις δαπάνες και να αμφισβητήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες των Βρυξελλών.
O Tria ωστόσο εμφανίζεται πιο μετριοπαθής, υποστηρίζουν ότι οι κανόνες της ΕΕ πρέπει να τηρηθούν.
Πιθανή παραίτηση Tria από τη θέση του ΥΠΟΙΚ θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, όπως σημειώνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης