Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Να σεβαστεί η κυβέρνηση τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

Λαφαζάνης: Να σεβαστεί η κυβέρνηση τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα συναντηθεί με την υπουργού Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου
«Έχω την αίσθηση ότι οι κυβερνώντες σε αυτήν την χώρα γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι και επιφυλάσσουν συνεχώς στην κοινωνία όλο και πιο τραγικές εκπλήξεις.
Αποτελεί ιστορικό και πολιτιστικό ανοσιούργημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση, με όργανο δυστυχώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), να αποχαρακτηρίσει και να προσφέρει στην ιδιωτική εισπρακτική και κερδοσκοπική βουλιμία ένα σημαντικό μέρος του ανεκτίμητου αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών» τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Η κυβέρνηση, χωρίς αιδώ και σεβασμό σε ένα μοναδικό ελληνικό και οικουμενικό σύμβολο αυτοθυσίας και ελευθερίας, προτίμησε, αντί να το διαφυλάξει, να το αναβαθμίσει και να το αναδείξει ως τέτοιο, να προχωρήσει σε βαθιά αλλοίωση και παραμόρφωση του ιστορικού τοπίου» σημειώνει, σε άλλο σημείο της δήλωσής του, ο κ. Λαφαζάνης.
«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα ένα εθνικό έγκλημα σε βάρος της ιστορικής μνήμης αυτού του τόπου αλλά και της ελευθερίας και να σεβαστεί την ακεραιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών» υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ, ο οποίος, όπως αναφέρει, την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, θα έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης