Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά η Wall Street με στήριξη από την Apple για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

tags :
Ανοδικά η Wall Street με στήριξη από την Apple για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση
Σταθερά άνω του ενός τρισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση της Apple
Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία (3/8) συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, εκ νέου με στήριξη από τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας και χάρη στην πολύ καλή πορεία των μετοχών Apple και IBM.
Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 0,5%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 1,004 τρισ. δολάρια.
Κέρδη άνω του 3% σημείωσε και η μετοχή της IBM.
Τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και κυρίως αυτά που αφορούσαν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο δεν φαίνεται να απασχόλησαν ιδιαίτερα τους επενδυτές, καθώς ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ σαφώς οι διαθέσεις τους είναι λιγότερο επιθετικές λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου.
Κέρδη 0,54% για τον Dow Jones στις 25.462 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,46% στις 2.840 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,12% υψηλότερα στις 7.812 μονάδες.
Πιέσεις για τον δείκτη «φόβου» Vix ο οποίος υποχώρησε άνω του 4% στις 11,66 μονάδες



Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την ανεργία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση επιβραδύνθηκε η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2018, με την ανεργία ωστόσο να υποχωρεί στο 3,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, δημιουργήθηκαν 157 χιλ. νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, από 248 χιλ. θέσεις τον Ιούνιο και 268 χιλ.θέσεις τον Μάιο.
Οι αναλυτές ανέμεναν 190 χιλ. νέες θέσεις και ανεργία στο 3,9%.
Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 3,9% από 4%.
Αύξηση κατέγραψε το μέσο ημερομίσθιο στα 27,05 δολ.
Παράλληλα αύξηση 7% κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2018, την πρώτη των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Το έλλειμμα οδεύει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, παρά την πολιτική της επιβολής δασμών που ακολουθεί η κυβέρνηση του Donald Trump.
Ειδικότερα, το έλλειμμα ενισχύθηκε στα 46,3 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο επίπεδο των 43,2 δισ. δολ. στον Μάιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν εμπορικό έλλειμμα 46,6 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης