Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία στο Μάτι

Αυγενάκης (ΝΔ): Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία στο Μάτι
Η κυβέρνηση "κάνει μια προφανή επιχείρηση διάχυσης της ευθύνης και μεταφοράς αυτής χαμηλότερα", σύμφωνα με τον Λ. Αυγενάκη
«Η κυβέρνηση, όλες αυτές τις μέρες κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την εθνική τραγωδία στο Μάτι», υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΝΔ,  Λ. Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Άποψη».
Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση «προκειμένου να κρύψει τις δικές της ευθύνες, κάνει μια προφανή επιχείρηση διάχυσης της ευθύνης και μεταφοράς αυτής χαμηλότερα δημιουργώντας μια αίσθηση ότι υπεύθυνοι είναι οι Δήμαρχοι, οι τοπικοί παράγοντες, οι υπηρεσίες και οι πολίτες».
Ο κ. Αυγενάκης σχετικά με τις κυβερνητικές καταγγελίες περί πολιτικής τυμβωρυχίας με τη φονική φωτιά αναφέρει πως «απαιτείται πολύ θράσος για να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που έστησαν άθλιες παραστάσεις προπαγάνδας -όπως η σύσκεψη στο Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής- την ώρα που κορυφωνόταν η τραγωδία.
Δεν είναι καταγγέλλοντες.
Είναι κατηγορούμενοι για ανικανότητα, κυνισμό και απόπειρα συγκάλυψης».
Για τη στάση της ΝΔ σημειώνει πως «αποφύγαμε κάθε κριτική όσο διαρκούσε το τριήμερο πένθος.(..) Από την πρώτη μέρα, με δεκάδες εθελοντές συμβάλλουμε στην ανακούφιση του πόνου των συμπολιτών μας, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Συντονιστικό της περιοχής και συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο (είδη πρώτης ανάγκης, γιατρούς, φάρμακα, κλπ) στην στήριξη των πληγέντων».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι  «δυστυχώς, ο μύθος της καθαρής εξόδου που πλάθει η κυβέρνηση δεν υπάρχει.
Το τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι από τον Αύγουστο και μετά αρχίζει ένα νέο άτυπο τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση.
Διότι αυτό κατάφεραν.
Εκεί που έλεγαν ότι θέλουν χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο, κατόρθωσαν να φορτώσουν την χώρα και με ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς χρήματα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης