Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν θα υπάρχουν άλλες παραιτήσεις - Σωρευμένες ευθύνες της αντιπολίτευσης για όλες τις τραγωδίες

Σπίρτζης: Δεν θα υπάρχουν άλλες παραιτήσεις - Σωρευμένες ευθύνες της αντιπολίτευσης για όλες τις τραγωδίες
"Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχει μια στάση κατά τη γνώμη μου άθλια", είπε ο Χρ. Σπίρτζης
Δεν θα υπάρξουν άλλες παραιτήσεις υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, είναι λάθος η εκτίμηση για άλλες παραιτήσεις, ενώ σημείωσε ότι «την πολιτική ευθύνη την πήρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, γιατί έτυχε να είναι τώρα Κυβέρνηση και όχι μόνο», προσθέτοντας «το ότι εμείς φερόμαστε και συμπεριφερόμαστε -γιατί έτσι νιώθουμε- πολύ βαρύ το φορτίο της τραγωδίας που ζήσαμε, που έζησε η χώρα, δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε ειδικά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που έχει σωρευμένες ευθύνες και για την τραγωδία που έγινε και για όλες τις άλλες τραγωδίες που έχουμε ζήσει, να λέει αυτά που λέει.
Και να επενδύει πολιτικά σε μια σειρά από τις παθογένειες, που είπαμε νωρίτερα, και στην τραγωδία των συμπολιτών μας που έχασαν κυρίως τη ζωή τους, αλλά άλλοι την περιουσία τους, σε μια τέτοια κατάσταση».
Όπως είπε, «η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχει μια στάση κατά τη γνώμη μου άθλια.
Έχει μια συγκεκριμένη τακτική με συγκεκριμένα κανάλια, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και διαύλους επικοινωνιακούς που προσπαθεί να χρεώσει στην Κυβέρνηση όλη την τραγωδία που έγινε.
Και λέω ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή ότι είναι τόσες οι παθογένειες, εμείς δεν θα «τσιμπήσουμε», να το πούμε λαϊκά, απλά, σε αυτή την ιστορία, αλλά μην μας προκαλεί. Γιατί θα ανοίξουμε το στόμα μας για το τι έγινε, ποιοι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, τα εγκλήματα που ζήσαμε και οδήγησαν στο Μάτι, στη Μάνδρα, στην Ηλεία και αλλού. Ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχτισαν τις μάνδρες, επέτρεψαν να υπάρχουν μάνδρες, ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ποια εποχή η Νέα Δημοκρατία έκανε πολιτική μέσα από την πολιτική γης, πως κρατούσε τους πολίτες ομήρους, πως τους εκβίαζε με το αν θα διατηρηθούν τα αυθαίρετα ή δεν θα διατηρηθούν τα αυθαίρετα και όλο το άλλο πλέγμα, έχει ονοματεπώνυμο αυτό ξέρετε. Έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ακόμη ότι «συγνώμη είναι το να είσαι δίπλα στους συμπολίτες σου. Ακούστηκε πολλές φορές, πάρα πολλές φορές από πάρα πολλά στελέχη και αυτή η συγνώμη μεταφέρει όλες τις ευθύνες που υπάρχουν από την πολιτεία από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και από τη σημερινή. Κυρίως από τις προηγούμενες».
Υπογράμμισε δε, πως ο  κρατικός μηχανισμός πάντα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, στο πλαίσιο όμως των δυνατοτήτων που έχει, αλλά και ότι «πρέπει ως κοινωνία να αλλάξουμε σελίδα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες και ως πολιτεία να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των Υπηρεσιών, αλλά και των περιοχών, προκειμένου και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό να υπάρχει και η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και άλλες συνθήκες. Για να μπορούμε να πούμε ότι σε όλους τους οικισμούς της χώρας με ασφάλεια, όταν έχουμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούμε πραγματικά με ασφάλεια να τα αντιμετωπίσουμε».
Ακόμη, αναφερθείς στο θέμα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων και σχολιάζοντας την κριτική ότι η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια ανέβαλε την εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων, ο κ. Σπίρτζης αφού ανέφερε ότι 3.200 τελεσίδικες αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης εκκρεμούν πάνω από μια δεκαετία και πως « προφανώς σε όλη την Ελλάδα είναι στοιβαγμένες αποφάσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, πάνω από μια δεκαετία, που δεν υλοποιούνται».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης