Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία ξανάρχισε τη μεταφορά πετρελαίου, μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

Η Σαουδική Αραβία ξανάρχισε τη μεταφορά πετρελαίου, μέσω της Ερυθράς Θάλασσας
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε προσωρινά τις μεταφορές πετρελαίου μέσω Ερυθράς Θάλασσας στις 25 Ιουλίου 2018 μετά από επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα της από αντάρτες της Υεμένης
H Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα (4/8) ότι ξαναρχίζει όλες τις μεταφορές μαύρου χρυσού μέσω της στρατηγικής θαλάσσιας οδού της Ερυθράς Θάλασσας του Bab al-Mandeb.
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε προσωρινά τις μεταφορές πετρελαίου μέσω Ερυθράς Θάλασσας στις 25 Ιουλίου 2018 μετά από επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα της από αντάρτες της Υεμένης, φίλα προσκείμενους στο Ιράν.
Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Ενέργειας, οι αποστολές συνεχίστηκαν το Σάββατο.
«Η απόφαση να επαναληφθεί η μεταφορά πετρελαίου μέσω του στενού Bab al Mandeb έγινε μετά από την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των πλοίων του συνασπισμού μας», δήλωσε ο Khalid al-Falih.
Η Saudi Aramco επιβεβαίωσε ότι έχει ξαναρχίσει η μεταφορά πετρελαίου μέσω της συγκεκριμένης θαλάσσιας οδού.
«Η εταιρεία συνεχίζει την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση της μεταφοράς», αναφέρει η Aramco.
Η Υεμένη, όπου ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μάχεται τους αντάρτες Χούτι σε έναν τριετή πόλεμο, βρίσκεται κατά μήκος του νότιου άκρου της Ερυθράς Θάλασσας, μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές οδούς στον κόσμο για πετρελαιοφόρα.
Τα δεξαμενόπλοια περνούν κοντά στις ακτές της Υεμένης, ενώ κατευθύνονται από τη Μέση Ανατολή μέσω της διώρυγας του Σουέζ προς την Ευρώπη.
Το στενό Bab al-Mandeb, όπου η Ερυθρά Θάλασσα συναντά τον Κόλπο του Άντεν στην Αραβική Θάλασσα, έχει μόνο 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) πλάτος, κάνοντας εκατοντάδες πλοία δυνητικά εύκολο στόχο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης