Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αν. υπ. Υγείας - Πολάκης: Μαυρίζει (όχι θολώνει) την εικόνα ο αριθμός των θυμάτων

Έντονες αντιδράσεις  για τις δηλώσεις του αν. υπ. Υγείας - Πολάκης: Μαυρίζει (όχι θολώνει) την εικόνα ο αριθμός των θυμάτων
Την αντίδραση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η δήλωση του Π. Πολάκη
Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως  «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει " την εικόνα».
Μάλιστα, η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ ο  εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε ντροπιαστική τη συνέντευξη του Π. Πολάκη.
Σημειώνεται ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που πυροδότησε η δήλωση του Π. Πολάκη,  το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στη συνέντευξη που βρίσκεται αναρτημένη στην κεντρική σελίδα του άλλαξε και αντικατέστησε το ρήμα «θολώνει» με το ρήμα «μαυρίζει».


Έτσι, στη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τονίζει ότι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "μαυρίζει" την εικόνα»,  εξηγώντας ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.

ΝΔ: Ο  Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποίας σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού».  
«Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», επαναλαμβάνει καταλήγοντας η ΝΔ.
Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στην καταστροφή στο Μάτι μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το σύνολο των μηχανισμών του κράτους λειτούργησε αποτελεσματικά όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».

Χρηστίδης: Ντροπιαστική η δήλωση Πολάκη

«Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε να έχει φύγει», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας  στο ΘΕΜΑ FM 104,6, αναφερόμενος στην παραίτηση του Ν. Τόσκα και στην πρόσφατη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.
Όπως είπε, «έχουμε ένα οξύμωρο. Βλέπουμε έναν Υπουργό που έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά να παραιτείται κι έναν Πρωθυπουργό που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να μένει στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να ξαναγράψουν τα βιβλία τους στη νομική επιστήμη, διότι θα έπρεπε να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο».
Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «ξηλώνεται το πουλόβερ των μεγάλων ευθυνών γύρω από την πλημμελή προετοιμασία και πρόληψη ενόψει του καλοκαιριού, της ανικανότητας στη διαχείριση της προηγούμενης εβδομάδας και της απαράδεκτης επικοινωνιακής παρωδίας που έστησε η κυβέρνηση αυτή».
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη,  τόνισε ότι «με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης