Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Καναδοί μποϊκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα, εξοργισμένοι από τις εμπορικές πολιτικές του Trump

Οι Καναδοί  μποϊκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα, εξοργισμένοι από τις εμπορικές πολιτικές του Trump
Επιχειρηματίες αλλά και απλοί κάτοικοι του Καναδά, που κάποτε δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στη χώρα προέλευσης των προϊόντων που επέλεγαν, τώρα έγιναν ιδιαίτερα προσεκτικοί και αγοράζουν αγαθά από τη χώρα τους
Ο εμπορικός πόλεμος,  που ξεκίνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και κλιμακώθηκε με τα αντίποινα της Κίνας ύψους 60 δισ.δολαρίων, έχει προσλάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.
Όπως γράφει η Wall Street Journal, η αυξανόμενη επιθετικότητα των εμπορικών πολιτικών του Trump και η «αδιαφορία» των ΗΠΑ για τον Καναδά και τους δασμούς που έχουν επιβάλει αλλά και η σκληρή ρητορική του Αμερικανού προέδρου για τον πρωθυπουργό τους, Justin Trudeau, έχει ωθήσει τους Καναδούς σε μποϊκοτάζ των αμερικανικών προϊόντων.        
Επιχειρηματίες αλλά και απλοί κάτοικοι του Καναδά, που κάποτε δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στη χώρα προέλευσης των προϊόντων που επέλεγαν, τώρα έγιναν ιδιαίτερα προσεκτικοί και αγοράζουν αγαθά από τη χώρα τους.
Πολλοί πιστεύουν, πως οι δασμοί από τις γειτονικές ΗΠΑ αποτέλεσαν «χαστούκι στο πρόσωπο» και αποφάσισαν να τιμωρήσουν αυτή την πρακτική.  
Η εκστρατεία «μποϊκοτάρετε την Αμερική» και η αγορά περισσότερων καναδικών προϊόντων κέρδισε σε απήχηση από τη στιγμή που οι ΗΠΑ επέβαλαν 25% δασμούς στον καναδικό χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο από την 1η Ιουνίου του 2018.
Η εκστρατεία, δε, έλαβε πανεθνικές διαστάσεις όταν ο Trump αποκάλεσε τον Trudeau ανέντιμο και αδύναμο.
Ο Καναδάς έχει επιβάλει αντίποινα σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων όπως το κέτσαπ, ο χυμός πορτοκαλιού και το γιαούρτι.
Ο Καναδάς είναι η κορυφαία εξαγωγική αγορά για τις ΗΠΑ, λαμβάνοντας λίγο περισσότερο από το 18% όλων των εξαγωγών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, περίπου το 40% έως το 60% των τροφίμων στα ράφια  του Καναδά προέρχεται από τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα συνδέονται στενά οι αλυσίδες παραγωγής των δύο χωρών, καθιστώντας έτσι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο ένα συγκεκριμένο προϊόν παράγεται στην εγχώρια αγορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης