Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Αν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία στο Μάτι

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Αν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία στο Μάτι
Η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της
«Οι 99 νεκροί στο Μάτι, το πένθος και η καταστροφή εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης» τόνιζει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ υπογραμμίζει πως «η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της» ενώ αφήνει αιχμές κατά της στάσης της κυβέρνησης λέγοντας ότι «είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης».
«Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια μεσίστια χώρα, πέρα από την πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία. Είναι μεσίστια γιατί είναι μια χώρα καθηλωμένη, σκυφτή. Χωρίς αυτοπεποίθηση. Χωρίς πραγματική προοπτική. Πορεύεται χωρίς σχέδιο. Χωρίς όραμα. Αδύναμη να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική της προστιθέμενη αξία, τις οικονομικές της δυνατότητες, τις μεγάλες δεξιότητες των Ελλήνων, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει. Η ανακατανομή της μιζέριας δεν είναι όραμα. Είναι παράδοση στη μοιρολατρία».
Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί «τα υπαρκτά σφάλματα του χθες να τα κάνει άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα».
Ερωτηθεί εάν η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί εάν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ λέγοντας ότι «Γιατί σοβαροί άνθρωποι θα είχαν επιλεγεί για τα σοβαρά καθήκοντα. Γιατί θα υπήρχε έστω ένας στοιχειώδης συντονισμός ανθρώπων και υπηρεσιών που τώρα ήταν εγκληματικά ανύπαρκτος. Γιατί το κράτος δεν θα ήταν παράρτημα της Κουμουνδούρου. Γιατί η διαχείριση της κρίσης δεν θα γίνονταν με ψέματα και ανακριβείς ή μισές πληροφορίες μπροστά στις κάμερες για φτηνό εντυπωσιασμό και παραπλάνηση των πολιτών. Μα είναι δυνατόν να γίνεται διαχείριση κρίσης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και όχι σε "στεγανό" από εξωτερικούς, άσχετους περισπασμούς, θάλαμο επιχειρήσεων; Τι είναι η διαχείριση μιας κρίσης, "survivor"; Δεν έχουν καμία συναίσθηση της αποστολής τους; Όλα και μόνον για την επικοινωνία. Πέραν αυτού τίποτα.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης