Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους 91 ο επίσημος αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας στην Α. Αττική - Ξεκινούν άμεσα 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Στους 91 ο επίσημος αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας στην Α. Αττική - Ξεκινούν άμεσα 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
Αλλοι 38 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ
(upd5)Τους 91 έφτασε επισήμως ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία στο Μάτι και ευρύτερα στην Ανατολική Αττική καθώς μια 95χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του Ευαγγελισμού κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου (4/8) κι ένας 85χρονος το πρωί της Κυριακής (5/8).
Μετά τον 85χρονο που απεβίωσε στον «Ευαγγελισμό», κατέληξε και 95χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου (Λάτσειο).
Η 95χρονη είναι το τέταρτο κατά σειρά θύμα το τελευταίο τριήμερο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Υγείας, «αυτή τη στιγμή, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” σε καλή κατάσταση.
Σύμφωνα, πάντως, με την Πυροσβεστική δύο από τα θύματα, δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν, καθώς δεν έχουν αναζητηθεί από τους συγγενείς τους, ώστε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισής τους μέσω DNA.
Άλλο ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Ξεκινούν άμεσα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που κρίνονται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι,  οι δεκάδες φραγμένες μάντρες οι οποίες εμπόδιζαν την πρόσβαση στη θάλασσα, τα δυσδιάκριτα μονοπάτια για τους πεζούς, αλλά και οι στενοί δρόμοι που εγκλώβισαν οδηγούς.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αρχές προσανατολίζονται άμεσα σε 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, από τις οποίες 27 θα γίνουν σε κτίσματα εντός ρεμάτων στη Μάνδρα, 21 σε μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στην παραλία, στον Σαρωνικό, στην Ανάβυσσο και στο Πόρτο Ράφτη και 13 κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές, σε Καπανδρίτι, Λαύριο και Πεντέλη.

«Όχι» από τη Δούρου σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την τραγωδία στην Ανατ. Αττική

Τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου με μόνο θέμα τον απολογισμό της τραγωδίας στην Ανατολική Αττικής, απορρίπτει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα η απάντηση που πήρε τόσο η δική της παράταξη όσο και του κυρίου Σγουρού είναι ότι απουσιάζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε διακοπές.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας καταγγέλλει ότι η πυροσβεστική την ημέρα της πυρκαγιάς είχε αποδεσμεύσει από την περιοχή της ανατολικής αττικής και της Νέας Μάκρης δέκα πυροσβεστικά και τα είχε στείλει στη Κινέτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης