Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας - ΕΕ για το Brexit κάνει λόγο ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου

Sunday Times: Για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας - ΕΕ για το Brexit κάνει λόγο ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου
Ο Liam Fox κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αδιαλλαξία και εκτιμά ότι οι πιθανότητες ενός no deal είναι μεγαλύτερες 
Για απόλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit κάνει λόγο ο βρετανός υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Liam Fox .
Σε συνέντευξή του στου Sunday Times ο υπουργός της κυβέρνησης May και σκληρός υποστηρικτής του Brexit κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αδιαλλαξία και εκτιμά ότι οι πιθανότητες ενός «no deal», δηλαδή εξόδου της χώρας το Μάρτιο του 2019, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους 27 της κοινότητας, ανέρχεται στο 60%.
Υπογραμμίζει οτι ο ευρωπαίους διαμεσολαβητής Michel Barnier κατηγορεί τη Βρετανία για ολιγωρία στις κινήσεις της σχετικά με τη συμφωνία που θα υπάρξει μετά την αποχώρηση και καλεί την Ε.Ε. να αποφασίσει εάν θέλει να δράσει προς το συμφέρον της οικονομίας και των πολιτών της ή να επιδιώξει μία προσέγγιση βασισμένη στη «θεολογική εμμονή των μη εκλεγμένων εκπροσώπων της για καθαρότητα των κανόνων».
«Ο Michel Barnier επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ε.Ε. έχει ήδη απορρίψει τη Λευκή Βίβλο του Brexit, που κατέθεσε η πρωθυπουργός May» τονίζει ο βρετανός υπουργός λέγοντας ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε αυτήν κατά τη συνάντησή της με το Γάλλο πρόεδρο Macron την Παρασκευή (3/8).
ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι οι βάσεις για την υπογραφή της συμφωνίας υπάρχουν αλλά δεν μπορεί να παρουσιάσει στην ΕΕ μια πρόταση που να αρέσει αποκλειστικά και μόνο στην Ευρώπη χωρίς να είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης