Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμο το διάταγμα για την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου

tags :
Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμο το διάταγμα για την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου
Η μαρίνα Πύλου μετά την εκτέλεση των έργων θα μπορεί να εξυπηρετήσει 129 σκάφη διαφόρων κατηγοριών
Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της  Πύλου.
Ειδικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 140/2018 γνωμοδότησή του το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση γενικού προγραμματικού σχεδίου και στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μαρίνας Πύλου, το έκρινε νόμιμο.
Η μαρίνα Πύλου,  όπως αναφέρεται στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έχει την εικόνα εγκατάλειψης, ενώ μετά την εκτέλεση των έργων θα μπορεί να εξυπηρετήσει 129 σκάφη διαφόρων κατηγοριών, δηλαδή λιγότερα σκάφη από ότι εξυπηρετεί σήμερα, όμως θα μπορεί να προσεγγίζει μεγαλύτερος αριθμός σκαφών μεγάλου μεγέθους, αφού θα γίνουν έργα εκβάθυνσης και επέκτασης (θαλάσσιας και χερσαίας) της μαρίνας και οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές.
Στην περιοχή της μαρίνας Πύλου προβλέπεται επίσης να κατασκευαστούν μικρά συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, γήπεδα τένις, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, κ.λπ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης