Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με Ελλάδα - Ιταλία για το μεταναστευτικό προσβλέπει ο Seehofer

Σε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με Ελλάδα - Ιταλία για το μεταναστευτικό προσβλέπει ο Seehofer
Βασικό αίτημα του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών είναι οι μετανάστες που δεν έχουν ως πρώτη χώρα έλευσης στην Ευρώπη τη Γερμανία να επιστρέφουν στη χώρα στην οποία έκαναν αίτηση για χορήγηση ασύλο
Σε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία για το μεταναστευτικό προσβλέπει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Horst Seehofer.
Βασικό του αίτημα είναι οι μετανάστες που δεν έχουν ως πρώτη χώρα έλευσης στην Ευρώπη τη Γερμανία να επιστρέφουν στη χώρα στην οποία έκαναν αίτηση για χορήγηση ασύλου.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Seehofer του CSU απείλησε το προηγούμενο διάστημα με πτώση την κυβέρνηση της καγκελαρίου Angela Merkel για το μεταναστευτικό ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Φθινοπώρου στη Βαυαρία και της διαφαινόμενης ανόδου της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).   
Την ώρα πάντως που η Ελλάδα έχει επιδείξει προθυμία να δεχτεί έναν αριθμό μεταναστών, η Ιταλία, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί ισχυρότερο έλεγχο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης