Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Ικανοποιητικός αριθμός προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν

Τράπεζα Πειραιώς: Ικανοποιητικός αριθμός προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν
Tις προσεχείς ημέρες, η Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προσφορές
Oλοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας "Ημιθέα Α.Ε.", η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις προσεχείς ημέρες, η Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προσφορέςπροκειμένου να επιλεγούν εκείνες που θα προχωρήσουν στη Β´ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής της.
Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων είχε ξεπεράσει τους 23 αλλά μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας άλλαξαν άρδην τα δεδομένα του διαγωνισμού καθώς το Ερρίκος Ντυνάν κινείται προς την τροχιά ένταξης στο κρατικό σύστημα Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ηχηρά ονόματα που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον  δεν αναμένεται να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές.
Το CVC CAPITAL PARTNERS είναι πιθανόν να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως και άλλες ιδιωτικές κλινικές με σημαντική παρουσία στο χώρο.
Προβληματισμό για τη συμμετοχή του διατυπώνει  και  η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών του Γ. Αποστολόπουλου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των ενδιαφερόμενων με τα βίας αναμένεται να φθάσει τους 7 στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Όσοι περάσουν στη δεύτερη  φάση θα υποχρεωθούν να δώσουν δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες  θα είναι κατώτερες των προσδοκιών της πωλήτριας τράπεζας που είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Στέλεχος της αγοράς που παρακολουθεί τη διαγωνιστική διαδικασία εκτιμά ότι το προσφερόμενο τίμημα δεν θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ  καθώς από τον νέο αγοραστή θα απαιτηθούν τουλάχιστον 30 εκατ ευρώ για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου ενώ σημαντικό μέρος των χρημάτων θα πάει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του προσωπικού καθώς αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές θεωρούν ότι το προσωπικό σχεδόν διπλάσιο από τις ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης