Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ο εμπορικός εκβιασμός του Donald Trump δεν θα έχει αποτέλεσμα - Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τα λογικά τους

Κίνα: Ο εμπορικός εκβιασμός του Donald Trump δεν θα έχει αποτέλεσμα - Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τα λογικά τους
Τα κρατικά μέσα της Κίνας τόνισαν ότι «ευσεβής πόθος» του Trump είναι η συμμετοχή των υπολοίπων χωρών στο δράμα του
Οξύτατη κριτική τόσο απέναντι στις ΗΠΑ όσο και απέναντι στον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump άσκησαν τα κρατικά μέσα ενημέρωση της Κίνας, με αφορμή τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων, σπεύδοντας παράλληλα να καθησυχάσουν τους επενδυτές που προβληματίζονται για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.
Ειδικότερα, η ημερήσια εφημερίδα του Λαϊκού Κομουνιστικού Κόμματος ανέφερε ότι ο αμερινακός πρόεδρος «πρωταγωνιστεί στο δικό του δράμα δόλου, εκφοβισμού και εκβιασμού», πραγματοποιώντας για πρώτη φορά άμεση κριτική προς τον Donald Trump.
«Ο ευσεβής πόθος του Trump είναι η συμμετοχή των υπολοίπων στο δράμα του» σχολιάζει η κρατική εφημερίδα, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ έχουν κλιμακώσει τις εμπορικές τριβές με την Κίνα και έχουν μετατρέψει το διεθνές εμπόριο σε «ένα παιχνίδι με μηδενικό πρόσημο».
Ωστόσο, η εφημερίδα κατέστησε σαφές ότι «η διακυβέρνηση μίας χώρας δεν είναι το ίδιο με τη διοίκηση μίας επιχείρησης», τονίζοντας ότι οι ενέργειες του Trump θέτουν σε κίνδυνο την εθνική αξιοπιστία της χώρας του.
Τα παραπάνω σχόλια έρχονται να προστεθούν στο άρθρο που δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες η κινεζική Global Times, η οποία τόνισε ότι η Κίνα είναι έτοιμη για έναν πατατεταμένο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.
«Τα δύο νούμερα που αφορούν τους δασμούς, δε δείχνουν μία ισορροπημένη, αλληλεξαρτώμενη οικονομική σχέση, αλλά μάλλον δίχνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει τα λογικά τους, ενώ η Κίνα διατηρεί την ορθολογικότητά της», σχολίασε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «τα αντίμετρα της Κίνας είναι λογικά, και δίνουν έμφαση σε ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους».
«Η πρόσφατη αντεπίθεση της Κίνας είναι περιορισμένη και η χώρα διατηρεί το δικαίωμα και την ικανότητά της να ανακοινώσει περισσότερα αντίμετρα προς τις ΗΠΑ, στοχεύοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση των επιζήμιων επιπώσεων στην εγχώρια πραγωγή και το βιοτικό επίπεδο», τονίζει η Global Times, προσθέτοντας ότι η Κίνα «ισορροπεί τα βραχυπρόθεσμα κέρδη με τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα και τον κίνδυνο έναντι των ευκαιριών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης