Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στις 14,7 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης Sentix τον Αύγουστο 2018

Ευρωζώνη: Στις 14,7 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης Sentix τον Αύγουστο 2018
Ο υποδείκτης για τις μελλοντικές προσδοκίες βελτιώθηκε αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος
Άνοδο σημείωσε τον Αύγουστο, για δεύτερο συνεχή μήνα, το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
Ο δείκτης για την ευρωζώνη σημείωσε άνοδο στις 14,7 μονάδες από τις 12,1 τον Ιούλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να σημειώσει άνοδο στις 13,5 μονάδες.
Ο υποδείκτης για τις μελλοντικές προσδοκίες βελτιώθηκε αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος.
«Οι επενδυτές, ωστόσο, βλέπουν εμφανώς κινδύνους από μια κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης που ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ», ανέφερε ο ερευνητικός όμιλος.
Ο Τραμπ συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα να μην επιβάλει δασμούς σε οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ όσο οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται προκειμένου να άρουν άλλα εμπόδια στο εμπόριο. Η απόφαση που ελήφθη ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ περιόρισε τους φόβους για έναν διατλαντικό εμπορικό πόλεμο.
Η Γερμανία, η αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας θα χάσει τα περισσότερα εάν επιβληθούν δασμοί από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την ΕΕ, είναι αυτή που επωφελήθηκε περισσότερο από την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυο εμπορικών μπλοκ, ανέφερε ο Sentix.
Ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία ανέκαμψε τον Αύγουστο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο.
Ο όμιλος Sentix διενήργησε την έρευνα με δείγμα 923 επενδυτών από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης