Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Λυπούμαστε για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν - Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πυρηνική συμφωνία

ΕΕ: Λυπούμαστε για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν - Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πυρηνική συμφωνία
Ο τομέας εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστησε σαφές ότι οι Βρυξέλλες θα διατηρήσουν τους χρηματοπιστωτικούς διαύλους με την Τεχεράνη
Την έντονη δυσαρέσκειά της για την εκ νέου επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν εξέφρασε σήμερα (6/8) η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι οι υπόλοιπες πλευρές που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία θα διατηρήσουν τους χρηματοπιστωτικούς διεύλους με την Τεχεράνη.
Συγκεκριμένα, ο τομέας εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «λυπούμαστε βαθιά για την εκ νέου επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν», η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Ουάσιγκτον από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA).
Ωστόσο, οι χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στη συμφωνία κατέστησαν σαφές ότι δεσμεύονται στη διατήρηση της συμφωνίας, καθώς πρόκειται για «ένα ζήτημα σεβασμού των διεθνών συμφωνιών και ενός ζητήματος διεθνούς ασφάλειας».
Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει ότι τα κράτη της ΕΕ σκοπεύουν να εργαστούν «για τη διατήρη των αποτελεσματικών χρηματοπιστωτικών διαύλων με το Ιράν και τη συνέχιση των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Ιράν», παρά το εμπάργκο των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή τόσο της Αρμόδιας Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Federica Mogherini, όσο και των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η σχετική δήλωσε πραγματοποιήθηκε μετά την επιβεβαίωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, ότι οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ εντός της ημέρας, ενώ το περασμένο διάστημα οι ΗΠΑ είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και απέναντι στις χώρες που θα συνεχίσουν να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης