Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι επενδυτές πρέπει να επιμείνουν στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, παρά την πρόσφατη αδυναμία

Deutsche Bank: Οι επενδυτές πρέπει να επιμείνουν στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, παρά την πρόσφατη αδυναμία
Η γερμανική τράπεζα παραμένει θετική απέναντι στον τεχνολογικό τομέα, παρά τις απώλειες που σημειώθηκαν πρόσφατα
Οι επενδυτές ενδέχεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσής τους από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά τις πρόσφατες ισχυρές απώλειες, ωστόσο η αδυναμία δεν έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη της Deutsche Bank απέναντι στον τομέα.
Στις 26 Ιουλίου 2018, η τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες άνω του -1%, καθώς το Facebook πραγματοποίησε τη χειρότερη μέρα του, ενώ την επόμενη μέρα, ο δείκτης υποχώρησε κατά -1,46%, με της μετοχές της Intel και του Twitter να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.
«Μετά την πρόσφατη αδυναμία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα ονόματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, υπάρχει μία αυξημένη ρητορική γύρω από το θάνατο της τεχνολογίας και τον υπαινιγμό ότι η τεχνολογία έχει χάσει την ηγετική θέση της στην αγορά», τονίζει σε σημείωμά του ο επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας της τράπεζας, Larry Adam.
Η Deutsche Bank αναγνωρίζει ότι το 18% των μετοχών του S&P 500 και το 43% των μετοχών του Nasdaq που σχετίζονται με την τεχνολογία έχουν υποχωρήσει περισσότερο από -20% σε σχέση με τα υψηλά του τρέχοντος έτους, ωστόσο τονίζει ότι η κλάδος πληροφορικής του S&P 500 εξακολουθεί να είναι υψηλότερα κατά +28% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αποτελεί τον κορυφαίο συντελεστή του δείκτη κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Παρά τις απώλειες, η γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές για τους επενδυτές, λόγω των σταθερών κερδών και των αναμενόμενων υψηλότερων μερισμάτων, μεταξύ άλλων παραγόντων.
Οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν ρεκόρ ταμειακών ροών και αυτό οδήγησε σε μία σειρά «φιλικών ενεργειών προς τους μετόχους»: εξαγόρες 66 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και αναμενόμενα μερίσματα 11% το 2018 και 9% το 2019, τονίζει ο Adam.
Τα κέρδη του τεχνολογικών εταιρειών παρέμειναν επίσης «ισχυρά», πρόσθεσε ο Adam, με τον κλάδο να καταγράφει αύξηση κερδών κατά +33,5%, με το 90% των εταιρειών να δημοσιοποιούν αποτελέσματα τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Σε ότι αφορά τους προσεχείς μήνες, η Deutsche Bank αναφέρει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών θα παραμείνουν ισχυρά, με τα συνολικά ετήσια κέρδη να αυξάνονται κατά +20% το 2018 και κατά +11% το 2019.
Επιπλέον, η ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα ωφελήσει τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, εν μέσω ισχυρής καταναλωτικής ζήτησης και αύξησης των επιχειρηματικών δαπανών, καταλήγει η γερμανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης