Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα τεχνολογική στήριξη στη Wall Street - Κέρδη άνω του 4% για το Facebook

tags :
Νέα τεχνολογική στήριξη στη Wall Street - Κέρδη άνω του 4% για το Facebook
Η τεχνολογία βοήθησε για μία ακόμη συνεδρίαση τη Wall Street
Η πολύ καλή πορεία της υψηλής τεχνολογίας, με τη μετοχή του Facebook να ενισχύεται άνω του 4% αποτέλεσε, για μία ακόμη συνεδρίαση, παράγοντα στήρξης της Wall Street, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη (6/8) συνεδρίαση της εβδομάδας με θετικό πρόσημο.
Η προσοχή των επενδυτών είναι σταθερά στραμμένη στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων β' τριμήνου 2018, αν και παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις τόσο στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας όσο και στο νέο μέτωπο που ξεκινά αύριο 7/8, με την επιβολή των πρώτων οικονομικών κυρώσεων της κυβέρνησης Trump έναντι του Ιράν.



Κέρδη 0,16% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 25.502 μονάδων.



Στο 0,35% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.850 μονάδες.



Την καλύτερη πορεία ακολούθησε για μία ακόμη φορά ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με κέρδη της τάξης του 0,61% στις 7.859 μονάδες.



Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι εν γένει οι ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου, με το 80% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν δημοσιοποιήσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Σε περίπτωση που αυτό το ποσοστό παραμείνει έως και την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων θα πρόκειται για το μεγαλύτερο από το 2008 έως και σήμερα.



Σημειώνεται ότι η FactSet έχει εκτιμήσει ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο β' τρίμηνο και σε ετήσια βάση θα ενισχυθούν κατά 20%, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, το οποίο, όμως, οι επιχειρήσεις - ή τουλάχιστον αυτές που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει μεγέθη β' τριμήνου - το έχουν ξεπεράσει με ετήσια άνοδο των κερδών ανά μετοχή στο 24% έως την Παρασκευή 3/8.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης