Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Σημαντικές εκροές στα ενεργά αμερικανικά funds, ευάλωτοι οι managers

tags :
Moody’s: Σημαντικές εκροές στα ενεργά αμερικανικά funds, ευάλωτοι οι managers
Η Moody’s προειδοποιεί για τις εκροές στα ενεργά αμερικανικά funds
Οι managers των ενεργών (active, non passive) funds στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίνονται ευάλωτοι σε μία ενδεχόμενη ραγδαία υποχώρηση των τιμών περιουσιακών στοιχείων, εν μέσων σημαντικών εκροών την αγορά, προειδοποιεί σε έκθεσή της η Moody’s.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Investment Company Institute (ICI), οι εκροές (μη καθαρές) στα προαναφερθέντα funds έφθασε τα 129,11 δισεκ. για το πρώτο επτάμηνο του 2018, έναντι 99,88 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Όπως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, η άνοδος στις τιμές μετοχών «κάλυψε» την υποκείμενη αδυναμία στα επιχειρηματικά μοντέλα διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ροές παραμένουν «ασαφείς».
Εν τω μεταξύ, η συνεχιζόμενη μείωση στις προμήθειες των funds, κρίνεται ανησυχητική για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.
Ο μέσος δείκτης προμηθειών μειώθηκε κάτω από 60 μονάδες βάσης, όπως υπολογίστηκε από την ICI και φαίνεται παρακάτω.



Διαβάστε: BofA: Στα 6,5 δισ. οι εκροές από ομόλογα υψηλού κινδύνου και αναδυόμενων αγορών



«Επειδή η μετατόπιση των επενδυτών προς τα παθητικά προϊόντα και η συνεχιζόμενη αναλογία των καθαρών εξόδων ως προς την επιδείνωση των προϊόντων με υψηλή χρέωση είναι τάσεις που φαίνεται να επιταχύνουν, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είναι πιο ευάλωτοι στην αστάθεια της αγοράς μετοχών και στις αυξημένες αποτιμήσεις».

Διαβάστε: Στα 12,4 δισ. δολάρια οι εκροές από μετοχικά αμοιβαία τον Ιούνιο 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης