Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει την κρίση, χωρίς νέες μεταρρυθμίσεις

Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει την κρίση, χωρίς νέες μεταρρυθμίσεις
Η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ από τον ESM καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδας για 22 μήνες
Στην εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ από τον ESM αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, στο οποίο τονίζεται ότι η διατήρηση της μεταρρυθμιστικής πορείας είναι το σημείο – κλειδί για την Ελλάδα, κάτι το οποίο τονίστηκε και στην ανακοίνωση του ESM.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα η Ελλάδα διασώθηκε από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ το 2010 και ως αντάλλαγμα αναγκάστηκε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αλλά και λιτότητας.
Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης ήταν ύψους 86 δισ. ευρώ, αλλά τελικώς εκταμιεύθηκαν 62 δισ. ευρώ.
Παράλληλα αναφέρεται ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να διαφωνεί με τους Ευρωπαίους αναφορικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αν και καλωσόρισε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, το ΔΝΤ δεν συμμετείχε στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας με δική του χρηματοδότηση.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 20 Αυγούστου 2018 και κατόπιν η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της, χωρίς, βοήθεια από τις αγορές.
Βέβαια διαθέτει ένα αποθεματικό ύψους 24 δισ. ευρώ, κάτι που θα τη βοηθήσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για διάστημα 22 μηνών.
Η οικονομία της χώρας έχει επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από αρκετά χρόνια κρίσης, όμως, το χρέος στο 180% του ΑΕΠ εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό αγκάθι», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης